Hur gör jag en sommar boklista?

För vuxna kan sommaren inte längre signal början på en lång semester, men säsongen är en tid att vila och koppla av. Göra en lista sommar bok är ett utmärkt sätt att planera för alla timmar du kan stjäla själv, om du kopplar av på stranden eller bara sitta ute en varm kväll. En sommar boklista kan ge dig information om intressanta ämnen, planera nästa semester, eller bara koppla av dig utan hjälp av de tv eller spendera en massa pengar.

Ett utmärkt sätt att planera en lista sommar bok är att välja ett ämne du vill veta mer om. Om du vill lära dig om saker som den grekiska filosofin, Shakespeare, eller trädgårdsarbete, bokhandlar check eller online platser för titlar i denna fråga. Sommar böcker borde vara något avkopplande att fundera säsongen, så var inte väga dig ner med för mycket tung information. Istället för att läsa tät historiska analyser eller tekniska manualer, försöka hitta historier som utspelar sig under den tidsperiod du är intresserad av, biografier, historiska romaner, eller böcker som innebär hobby du är intresserad Om du inte kan göra det till Karibien eller Hawaii i år, gör din lista sommar boka en semester-on-papper. Läsa flera böcker om den eller de platser du vill besöka. Travel memoarer är särskilt intressanta eftersom de kan ge dig en känsla för platsen. Prova att läsa en bok om historien i området, eller ens ta en lugn bläddra resa resehandböcker. Om du har en resa planeras månader i förväg, kan detta ge dig en chans att lära lokal information och upptäck vad du helst skulle vilja se på din semester.

Underskatta aldrig kraften i en bra trashy roman. Dessa böcker finns i hundratal på de flesta bokhandlar, i allmänhet inte anses utmärkt exempel på litteratur, men de kan vara ganska underhållande. Om du hittar din uppmärksamhet driver samtidigt försöka koncentrera sig på tung idéer, det är inget fel med en helt grunt äventyr, skräck, eller kärleksroman. Författare som Stephen King, Maeve Binchy, eller V. C. Andrews kan ge dig mer än tillräckligt lata litteratur till det senaste ett dussin somrar.

Om du har en författare du särskilt njuta, försöka läsa så många av de böcker som du kan för din sommar boklista. Om du redan har läst allt de har skrivit, och hitta spännande nya författare genom att fråga andra fans för rekommendationer av liknande författare. Om du inte har en särskild favorit författare, väljer en slumpvis från din favorit genre. Du vet aldrig när du kommer att upptäcka en skatt. En sommar boklistan kan vara ett bra sätt att få unga entusiastiska över behandlingen. Många bibliotek publicera listor över ålder lämpligt material för barn. Detta är också en underbar tid att introducera barn eller unga vuxna på din favorit böcker från din ungdom. Gör veckovis bibliotek resor med dina barn, och väljer ett ämne samtidigt att läsa om. Ingjuter en kärlek till behandling i barn kommer att gynna dem för hela livet.

Din sommar boklista inte behöver kosta en massa pengar. För gratis böcker, gå med i ett lokalt bibliotek eller inrätta en bok-utbyte itu med en av dina vänner. Begagnade böcker finns billigt på secondhand bokhandlar och några antikaffärer. På online webbplatser såsom Amazon, kanske du även kunna plocka upp använda kopior av böcker för mindre än $ 1 US-dollar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.