Hur blir ett tecken en superhjälte?

Kanske drömde att du en dag skulle bli en superhjälte. För många är det en gemensam fantasi sedan 1930-talet-med speciella gåvor som gör dig en omedelbar frälsare är önskvärd. Om du redan har en serietidning eller superhjälte fan, ni vet den väg att bli en superhjälte är svår, och uppenbarligen är för farligt för en vanlig människa att försöka. är några superhjältar helt enkelt är födda på det sättet . De kan vara människor från en annan planet med förmågan att trotsa jordens gravitation, som Stålmannen. Även Superman ser människa, är han faktiskt från den förstörda planeten Krypton. Hans far kunde skicka honom till jorden innan planeten imploderade. Wonder Woman inte kommer från en annan planet, men är istället en hemlig Amazonas typ ras som råkar ha exceptionell styrka och kraft. Hon har också tillgång till avancerad teknik som osynlig flygande jetplan, magi lassos och armband som kan blockera kulor.

Ett annat sätt att bli en superhjälte är att ha genetiska mutationer vid födelsen, vilket är fallet med X-men. Vissa av dessa genetiska mutationer har gjort regeringstjänstemän att ganska elakt utföra experiment på X-men. Till exempel har Wolverine en genmutation, som tillåter honom att läka nästan omedelbart efter att skadas. På grund av denna förmåga, ersattes hans skelett med Adamantium i regeringens hemliga labb.

Andra tecken i X-Men traditionen är också föds med genetiska mutationer som ger dem medfödd förmåga att bli en superhjälte. De kanske kan gå genom väggar, har avancerade psykiska förmågor, eller har vingar. Det bör noteras att inte varje X-men väljer att bli en superhjälte, utan några blir superskurkar, som Magneto, som kan manipulera alla metall med sinne makt.

Om ett tecken inte är "tur" nog för att bli en superhjälte genom genetisk olycka, eller migration från en planet, det finns några alternativ kvar. Vissa tecken blir en superhjälte genom genetisk mutation vanligtvis uppstår senare i livet. Till exempel är Spiderman biten av en genetiskt modifierad spindel som ändrar hans egen DNA-struktur. Andra superhjältar är biten av underligt muterade djur, eller utsätts för strålning eller giftiga kemikalier. Ibland kan en karaktär kan bli en superhjälte genom att dö och komma tillbaka till livet. Vid andra tillfällen kan magi eller gunst hos gudarna skänka superhjälte befogenheter. Ett tecken med en massa pengar eller bättre vetenskaplig kunskap kan också bli en superhjälte, som Batman. Möjlighet att köpa massor av fiffiga prylar, bygga en hemlig lya och studera kampsport kan ta en ansenlig summa pengar i denna alldaglig världen.

Efter en karaktär inte blir en superhjälte, kommer han eller hon naturligtvis behöver en kostym, ofta en hemlig identitet, och en stadig övertygelse att bekämpa ondskan. Många superhjälte ursprung myter fokusera på hur en fruktansvärd barndom inspirerar många superhjältar. Det superhjälte kan också ses som den ultimata co-beroende. Han eller hon, när i superhjälte identitet inte kan ignorera ett rop på hjälp, även om detta påverkar hans /hennes egna mål. Oförmåga att ignorera begäran om hjälp varumärke flesta superhjältar.

En mer egoistisk figur som har särskild kompetens på grund av vissa genetiska, är giftigt, strålning, invandring eller djur olycka superskurk. Till skillnad från den superhjälte är superskurk nästan alltid egennyttiga och absolut inte kunde anklagas för co-beroende. Han eller hon kan lätt säga nej och ignorera begäran om hjälp, även om superskurk kan ibland erbjuda hjälp när det tjänar hans /hennes intressen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.