Vem är Rhett Butler?

Rhett Butler är hjälten i Margaret Mitchells 1936 inbördeskriget roman, Borta med vinden , em som gjordes även i en klassisk film. De verkliga Rhetts är en ansedd familj från Charleston, South Carolina som hjälpte till i bildandet av Charleston som en stad. Karaktären av Rhett Butler togs upp nära vattnet. Rhett Butler's tid nära vattnet och erbjuder den perfekta bakgrunden för hans senare jobb som BLOCKADBRYTARE pilot 1861 efter Charleston blockerades.

Rhett Butler ägs fyra fartyg som utförde bomull till England för att hjälpa Sydafrika att hålla ekonomiskt genomförbara inom nya krigstida konfederationen. Han färdades också till Kanada och Bahamas och tog tillbaka saker som var svåra att få i krigstid USA såsom kvinnors underkläder och medicin. Blockad löpare inför mycket fientlighet och svåra väderförhållanden. Rhett Butler riskerade fånga och fängelse, men han kom också ut framåt ekonomiskt när han höll sitt höga inkomster i England. Eftersom England inte deltog i kriget, var Rhett offshore resultat säker medan många andra länder i Södra män i romanen förlorade sina pengar under kriget.

Rhett Butler är inte katten på hämnd likhet med de flesta andra Södra män i romanen. Han försöker få de andra att se hans synpunkt att Syd inte kan vinna ett krig mot norr. Men dessa känslor gör bara Rhett Butler impopulär med andra sydstatare och de behöver inte lyssna på hans råd. Rhett Butler har ett sinne för sin egen och han hamnar på näve kamp på grund av det och han blir utkastad från West Point.

Rhett Butler meddelanden som Scarlett O'Hara också har ett sinne för sin egen och han är attraherad av hennes starka ande från första gången han träffar henne. Scarlett var en bortskämd ung flicka framför henne hem, Tara, attackerades i kriget. Hon vidtar åtgärder och kämpar för att rädda Tara och hennes familj, trots att så inte var socialt acceptabelt sak för en kvinna att göra på 1800-talet amerikanska södern. Rhett och Scarlett är båda tillbaka av kriget med Yankees och båda vill få saker att hända snarare än att låta saker bara hända dem.

Kärleken växer mellan Scarlett O'Hara och Rhett Butler, men förhållandet är en stenig en. Deras lycka är inte bara kompliceras av inbördeskriget utan av Scarlett fascination för en annan man. Rhett Butler's berömda linjen "Frankly, my dear, jag skiter," antyder att han känner att Scarlett är förverkligandet av hennes kärlek till honom kan ha kommit för sent.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.