Vem är Harry Potter?

Harry Potter är en fiktiv karaktär skapad av JK Rowling. Han är den ledande protagonisten i en fantasy serie som också bär hans namn, åtföljd av två bästa vänner, Ron Weasley och Hermione Granger. En stor del av den engelsktalande världen är väl förtrogen med Harry Potter, tack vare den mycket populära syv bok fiction-serie som inleddes med Harry Potter och de vises sten (1997) och slutade med Harry Potter och dödsrelikerna (2007). Böckerna är bland de mest lästa i världen.

Harry's fullständiga namn är Harry James Potter. Enligt Rowling, tog hon namnet "Harry" eftersom hon tyckte om det, likaså med "Potter. " Hans mellannamn kommer från hans far, James Potter. Böckerna först behandla barndom Harry Potter, med början vid 11 års ålder, och följa honom i ung vuxen ålder. Den grundläggande förutsättningen för böckerna är att det finns en magisk värld som finns gömd i den verkliga världen. Harry Potter är uppvuxen i den konventionella världen, och lär sig vid 11 års ålder att han egentligen är en trollkarl, och hör med andra häxor och trollkarlar.

Harry Potter-böckerna handlar om en episk kamp mellan gott och ont, personifierat av konflikter mellan Harry Potter och hans nemesis, Lord Voldemort, som terroriserade wizarding världen innan Harry Potter föddes. Barnet är involverat i en profetia som tyder på att han kanske kan besegra Lord Voldemort. Beslutna att avvärja det ödet, dödar Lord Voldemort Harrys föräldrar och försök att döda Harry också. Men är Harry kunna stå emot Voldemort ansträngningar, även om han är kvar med en betydande huvudet sår som förvandlas till ett varumärke blixt formade ärr. Ytterligare information om dessa händelser utvecklas långsamt under den serie av böcker. I den första boken, läsare införs för att Harry Potter och de anhöriga bor han med, det Dursleys. Den Dursley familjen framställs som en förort, bumbling, ganska mild familj på tre. När Harry Potter får ett brev och informerade honom om att han blivit antagen till Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, allt kaos bryter ut som Harry lär sig om sina föräldrar och arv. Under loppet av böcker, läsarna följa Harrys oräkneliga äventyr och förs till ett stort och varierat rollistan har.

Många läsare över hela världen har förälskat sig i Harry Potter-karaktär och böcker i allmänhet. Rowling skapat en frodig, men potentiellt trovärdig fiktion i böckerna, som svarar mot hemlig önskan för alla barn att hitta magi i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.