Vad är överdrift?

Det finns ungefär en miljon olika sätt att definiera överdrift, men jag är inte en överdriva för komisk, ironisk eller dramatisk effekt. Jag skulle hoppa från en klippa innan jag någonsin använder överdrift i en WiseGEEK definition.

föregående meddelande bidrar till att definiera vad överdrift är och varför en författare kan välja att använda den. Överdrift är en avsiktlig överdrift används för dramatiska eller komiska effekten i litteraturen. Det kan finnas många exempel på överdrift, med siffran "miljoner" är en medveten överdrift som en förkortning för något påtagligt hög siffra. Samma sak gäller för extrema hot om att hoppa från en klippa. Genom att använda dramatisk överdrift, meddelar författaren en outtalad genom hängivenhet och passion.

Användning av överdrift som ett talesätt vilar på avsiktlig överdrift för en önskad effekt. Om uttalandet är objektivt sant, finns det ingen överdrift. Man kan säga, "Sears Tower är den högsta byggnaden i hela Chicago. " utan någon känsla av överdrift eller ironi. Detta är inte överdrift. En annan författare skulle säga, "Vår nya skola är stor nog att ha ett eget postnummer. "Självklart några byggnader skulle verkligen uppfyller denna standard, så överdrift är komisk eller dramatisk effekt. Det är överdrift i handling. Det finns hela branscher uppbyggd kring makt överdrift. Reklambyråer rutinmässigt använder överdrift att bygger upp sina kunder produkter och tjänster i konsumenternas medvetande. En ny tandkräm, bil eller elektronisk gadget måste vara det mest hälsosamma, snabbaste och häftigaste i stan. p

Många konsumenter har vant sig vid en sådan fantastisk eller hyperboliska fordringar. Deras gemensamma mantra är "Don't Believe the hype. " Ordet hype är faktiskt härstammar från ordet överdrift .

filmindustrin också beror mycket på makt överdrift. Närhelst en ny film eller tv-program släpps, studions PR-avdelning kommer att använda utvalda citat för Hype sina produkter: "Mel Gibson ger prestanda för livet!" eller "Siskel och Roeper ge den här filmen två tummar upp. Way up!" Det spelar ingen roll om Mel Gibson även gav "prestanda för livet" tre gånger förra året. Utan överdrift skulle annonsörer, berättare och publicister förmodligen att leta efter andra linjer arbete.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.