Vad är en meta-skämt?

Metahumor är en term som används för att beskriva flera olika typer av skämt. Dessa skämt refererar antingen till sig själva som skämt, skämta om skämt, eller använda vissa beprövade öppningar skämt. Denna sista form kan beskrivas på olika sätt. Till exempel "kille går in på en bar," är en mall, som sedan används för att göra en mängd olika humoristisk eller kanske inte så roliga skämt. Den första typen av meta-skämt, ett självrefererande skämt, kommer att ta någon gång i historien och berättar att det faktum att det är ett skämt. Till exempel: Knack, knack.
Who's there?
Sallad.
Sallad, Vem?
Sallad berätta några fler dåliga knock-knock jokes. Som ni kan se av ovanstående del av skämt är det faktum att joker vet detta är det knock-knock form.

Den andra typen av meta-skämt, kan antingen syfta på anti-humor, eller metahumor , humor om humor. Anti-humor är speciellt vanligt i standup comedy rutiner där en komiker kan skämta om hur dåligt hans skämt tas emot. Vissa komiker med en slags kör linje hur publiken tar emot deras skämt, vanligen talas i en annan röst ton än den som används för den verkliga "talande" skämt och berättelser. Till exempel skulle en en-liner följas upp med "Jag är definitivt tråkig man, som riktar sig till en publik som medlem, eller en uppmaning till publiken att få ambulanspersonalen att" återuppliva "den sista skämt eller det metaforiska" döende " av komikern.

Bob eller Bobcat Goldthwait använde ett körande skämt i hans standup rutin, som var både en mall och antihumor. Han hade tillstånd, "Min fru är så fet", vilket leder publiken svara med att fråga hur fet hon var. För detta han svar i en upprörd ton: "Hon är bara fett, okej, jag kan inte skämta om allt!"

Mallen meta-skämt gör narr av en viss typ av skämt. En berömd mall involverar tre personer, oftast med olika religioner, nationaliteter eller politisk bakgrund. Ett skämt som börjar: "en rabbin, en präst och en imam gå in på en bar," är en meta-skämt mall av två typer, frammana bar skämt, och de tre killarna skämt. Men denna typ gör narr av mallen, istället för att bara ta till det. Det kan vara något så enkelt som "en rabbin, en präst och en imam gå in på en bar och ta en drink" eller "En rabbin, en präst och en imam gå in på en bar och det roliga börjar. " En mall meta-skämt är tänkt att berättas på sarkastiska sätt göra narr av en specifik skämt genre. Vid korrekt användning kan vara rolig. Mallarna innehåller blondinskämt, hur många av något som det tar att skruva i en glödlampa, och en rad andra områden. De är ofta kommentarer om hur "trött" vissa av skämten i samma inställning får.

Mest Metahumor stilar passar in mer än en kategori, eftersom de flesta referens själva och på ett sätt antihumor. Det roliga med dem är att de egentligen inte är tänkt att vara roligt. Hela kategorin är roligt med att vara rolig kallas metahumor, i vilken meta-skämt passar perfekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.