Vad är en looky-Loo?

Vissa shoppers in i en utställningslokal eller butik med ett specifikt syfte i åtanke. Andra kanske har för avsikt att göra ett köp, men vill bläddra igenom innan ett definitivt beslut. En kund som bläddrar med liten eller ingen avsikt att göra ett köp, dock ofta kallas en looky-loo . En looky-loo kan lugnt lurar i gångarna, eller söka uppmärksamhet av en försäljare på golvet. Av skäl som bör bli klart snart, många detaljhandlare frukta plötsliga och ofta tidskrävande utseende av en looky-loo. En del människor njuta av handling av shopping eller surfar, även om de inte har någon avsikt eller möjlighet att köpa eller beställa. De kan ha ett par timmars fritid på sina händer, eller helt enkelt vill komma ut ur sina hem och titta på dyrare objekt som lyxbilar, fritidsfordon, eller finare hus öppet för visning. Looky-Loos kan be om en guidad tur i ett hem eller att provköra en dyr sportbil, vet dessa poster är helt ur sin prisklass.

A looky-loo kan ta upp mycket av en säljare har tid och energi, som kan visa sig bli kostsamt om arbetstagaren missar ett tillfälle att välkomna en betalande kund. Säljare tjäna ofta provision på försäljningen de gör, så tillbringat en avsevärd tid med en looky-loo kan påverka hela företagets försäljningssiffror för dagen. Därför är ett antal säljare att artigt tillbaka bort från en kund som säger att han helt enkelt surfa eller titta runt.

Termen looky-loo är ingalunda en vetenskaplig eller universell definition. Det är mest sannolikt härstammar från en nyckfull allitteration av ordet looker . En del butiker tenderar att använda kodord för vissa typer av kunder för att informera sina säljare om en eventuell looky-loo eller pris haggler eller annan form av alternativt shopper. Många professionella säljare tolerera enstaka looky-loo, eftersom även en serie webbläsare kan bli betalande kund en dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.