Vad är en hedersposter?

En hedersposter är fästa, en term som föregår ett namn i samtal, som syftar till att ge ära och respekt för individen i fråga, samt att definiera honom eller henne. Honorifics varierar kraftigt, från en enkel "Mrs" med hänsyftning till en gift kvinna att "Hans Helighet" när han diskuterar påven. Honorifics som rör religiösa kontor och royalties ibland som stilar av kontor.

Användning av honorifics varierar från kultur till kultur. Som regel är honorifics alltid används i formella situationer, om inte någon särskilt begär att en hedersposter inte användas. T. ex. någon som uppfyller föräldrarna till en kompis skulle ta itu med dem som herr och fru Lastname, om de uppmanas denne att vara mindre formella. Människor är ofta läras från tidig ålder att det är bättre att missta sig på sidan av formalitet än att orsaka brott genom att vara för avslappnad. I vissa kulturer, är användningen av honorifics mer utbredd, och det kan blir väldigt komplicerat. I Japan och några andra asiatiska kulturer, till exempel honorifics används dagligen, och folk förväntas använda rätt form när de behandlar någon. Många språk ens honorifics inbyggt i dem: franska högtalare, till exempel, kan välja mellan den formella vous och mer avslappnade tu när de säger "du. "

Vissa honorifics hänvisa till ett yrke, som i fallet med honorifics som Chef, Doctor, Professor, Coach, eller lärare. Många yrken har mycket specifika honorifics: domare, senatorer, präster, presidenter och dignitärer, till exempel, alla har mycket specifika stilar i kontor, "The Right Reverend" och "Your Honor", som används i all skriftlig korrespondens och i talad samtal om människor inte är riktad annat. p

Honorifics också används för att beskriva klass och social status. En drottning, till exempel, skulle kunna kallas Hennes Höghet, och olika stilar av Office används för att beskriva andra kungligheter. Ibland kan användningen av söktermer komma i tvist, särskilt när det gäller äktenskap mellan sociala klasser. En enda kvinna är ofta kallas Ms eller madame, medan en man skulle tas upp av hedersposter av Mr eller sir.

Som en allmän regel är det möjligt att plocka upp rätt hedersposter att använda för någon från samtal och människorna omkring honom eller henne. Eftersom de flesta människor möts dignitärer och medlemmar av kungahus under kontrollerade omständigheter är det mycket troligt att de vet vilka hedersposter att använda, men om du är osäker, är det en bra idé att fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.