Vad är en fotnot?

En fotnot är en notation längst ner på sidan i ett utskrivet dokument. Fotnoter oftast in i mindre skriva ut än den dominerande text, och de används för olika ändamål. Den "fot" i "fotnoten" syftar på det faktum att beteckningen är beläget i "sidfot" eller "botten" i dokumentet. Ett liknande begrepp är EndNote, en notering som är i slutet av ett dokument som, snarare än på botten av en viss sida. När en text har fotnoter och identifieras med olika symboler eller upphöjd nummer. Den symbol asterisk, *, är en vanlig symbol för fotnoter, utan en mängd symboler även dolkar,?, Får användas. I en text med många fotnoter, är nummer vanligtvis används för att ange fotnoter, så att läsaren kan hålla reda på vad som pågår. Slutkommentarer vanligtvis anges med siffror, att göra det lättare för människor att söka efter dem.

Olika stil manualer har olika regler om att använda fotnoter, och det är viktigt att följa stil riktlinjer när du skickar in material för publicering. Eftersom footnoting kan bli mycket komplicerade, mest stil riktlinjer avsätta minst ett par sidor till i fotnoten. En del människor undviker att använda fotnoter alls, medan andra smakar fotnoter, eftersom fotnoterna ge ett stort mått av frihet när de används väl. En vanlig orsak till footnoting är att ge citeringar. Närhelst en författare citerar någon annan eller diskuterar någon annans åsikter, han eller hon förväntas ge ett citat, både för att ge lån och låta läsarna att avgöra varifrån själva. Några sajter som citat infogade i texten, som i "(Myers, 2006)", medan andra föredrar att se footnoted citeringar. Footnoting citeringar tillåter läsaren att fokusera på texten, hört Citation närhelst de känner för det, snarare än att tvingas läsa den.

Fotnoter verkligen blomstra i betydelsen av ytterligare kommentarer. Författare kan använda en fotnot att lämna kommentarer och ytterligare information, särskilt om informationen digresses. Akademiker i synnerhet kan inte motstå att dela intressanta uppgifter med sin läsare, men dessa godbitar som kanske inte är helt relevant för den aktuella texten. Använda en fotnot tillåter författare att tala om frågor som kan vara av intresse utan att förringa primära fokus i texten. Ibland fotnoterna tar upp mer utrymme på sidan än själva texten.

Det är inte ovanligt att se fotnoter som används för att göra humoristiska reserverade. För människor som gillar akademiska skämt, fotnoter är ofta en stor källa till roliga kommentarer och noter sida som inte skulle vara lämplig i den centrala texten. Fotnoter kan också användas för att berätta anekdoter eller tillhandahålla en subtil kommentar på källan eller ämne diskuteras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.