Vad är en bokklubb?

en bokklubb kan definieras på två allmänna vägar. Det kan innebära att en person har ingått ett avtal med ett företag att köpa ett visst antal böcker per år, eller det kan definieras som en diskussionsgrupp där ett varierande antal personer enas om flera titlar som de kommer att läsa, och sedan diskutera om dessa titlar. Båda definitioner av en bokklubb har varianter. En pay as you go bokklubb är vanligen en av två typer: specifik genre böcker som sci-fi eller tidigare, eller en lista över bästsäljare som bok i månaden klubbar. Om man tillhör en betalande bokklubb, han eller hon har förmodligen i början av kontraktet, köpte flera böcker till ett mycket lågt pris. Många av dessa bokklubbar ge ett första inköp av fem böcker under en USA-dollar, plus frakt och hantering. När denna första inköp har gjorts, måste den nya medlemmen sedan köpa flera andra böcker med jämna eller något högre priser under en viss tid, vanligen ett eller två år. Om medlemmen inte köper det överenskomna antalet böcker, han eller hon är vanligen ut i slutet av perioden.

Ofta kommer denna typ av kontrakt skicka en blankett varje månad, enligt vilket medlemsstaterna för att ange om de vill välja en vald bok för månaden. Om ägaren inte post tillbaka till nedgången erbjudandet i tid, är boken skickas och köparen måste antingen lämna tillbaka det eller att debiteras för det. Eftersom detta har varit en punkt på motstånd för många människor som överväger att gå, har en del nyare klubbar avstår denna ordning och bara skicka ut en lista över tillgängliga böcker varje månad.

Val av böcker efter det första köpet varierar. Välrenommerade klubbar i allmänhet har ett bra urval av titlar, men andra klubbar kan försöka bli av med titlar som inte har sålt bra i butikerna och inte har fått mycket kritik. Ibland erbjuds böcker har sämre kvalitet i bindning och papper än sådana som köps i butik. Om man köper en massa böcker, gå med i en bokklubb kan vara ett bra val. Klubbar erbjuder erbjudanden om du köper ett par val i tid, till exempel att välja en fri tredje bok. Dessa erbjudanden förbättras som en köper mer böcker.

Men med en betalande bokklubb, är den ursprungliga "deal" på böcker så attraktiva att nya medlemmar inte alltid läser det finstilta i kontraktet att de undertecknande. Även om det finns några utmärkta och välrenommerade bokklubbar, finns det andra som småningom kostar mer. Om man överväger att gå med i en bokklubb, är det lämpligt att jämföra listpriser av böcker till de man finner i en bokhandel eller en online-butik som Amazon. Ofta kan den initiala besparingarna i själva verket inte innebär en besparing av tid man gör de kompletterande inköp. Den andra typen av bokklubben är en marknad där ett antal personer enas om att läsa vissa val, och sedan träffas för att diskutera dem. Dessa kan vara informella sammankomster bland vänner, eller kan sammanföra främlingar som delar en kärlek till läsning. Diskussionsgrupper kräver ofta att du kan köpa boken du läser, och möjligen en särskild utgåva av boken, speciellt om alla vill kunna titta på samma sida när någon hänvisar till ett exempel i texten. kan sådan diskussionsgrupper grundas som att betala bokklubbar i specifika genrer eller på nyutgivna bästsäljarna. Även bokklubbar används för att inkludera ansikte mot ansikte möten, online klubbar nu föröka sig. Både online och offline, kan nya medlemmar måste betala en avgift, men för många bokklubbar en avgift krävs inte.

vissa tv-program har också grundat visar, eller delar av visar på en ny form av bokklubb. Både Today Show och Oprah Winfrey's talkshow har bokklubbar där utvalda böcker diskuteras. Tittaren kan ställa in för dessa diskussioner och även tillgång till material på nätet. Om några av dessa TV-orienterade bokklubbar främja inköp av nya böcker, rekommenderar Winfrey ofta klassisk litteratur, så motiv är inte helt vinst som genereras.

Denna andra typ av bokklubb ger tillfälle till läsning intressant material och förbättra minnet. Den första typen, när ingåtts med försiktighet, kan vara en utmärkt metod för att förvärva nya material om man redan är en ivrig läsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.