Vad är en Shoo-In?

i hästkapplöpning, tungt en post favoriserade att vinna en tvivelaktig eller manipulerade ras kallas ofta shoo-in . En politisk kandidat som inte har betydande konkurrens eller en befattningshavare klart kvalificerad för ett främjande kan också kallas en shoo-in för den nya positionen. En Shoo-in ofta har ett försprång över de närmaste konkurrent eller en sådan imponerande rykte när det gäller att resultaten är nästan oundvikliga. Detta synes garanterat resultat av en ojämn tävling är en anledning till att vissa aktörer överkvalificerad vägrar att delta i tävlingen. När en konkurrent i ett sportevenemang eller en kandidat i ett politiskt val blir ses som en shoo-in, kan han eller hon inte längre känner ett behov av att sätta ut ett belopp av ansträngning. En Shoo-in ofta dominerar området till den punkt där den verkliga konkurrensen är på andra plats eller någon annan form av tröstpris.

vissa källor felaktigt spell termen som sko-in , vilket tyder på en annan häst racing eller fot racing ursprung. Faktum är att det rättstavade shoo-in kommer från verbet shoo , vilket betyder att styra eller manipulera något i en viss riktning. En skicklig jockey kunde fösa hästen runt andra konkurrenter på banan och vinna loppet handily. Kör en mer erfaren och kraftfull häst mot en oerfaren fält nästan alltid garanterat en "Shoo-in" och de insatta skulle satsa därefter.

För att betraktas som en shoo-in för ett främjande av sysselsättning eller en vald position är i allmänhet en positiv sak, men det kan också skapa ytterligare påtryckningar för de gynnade kandidat. En person betraktas shoo-in kan inte räkna med en vinst är absolut garanteras, även när de har minimal konkurrens. En Shoo-in kandidat åtnjuter starkt stöd från allmänheten och ett påvisat rekord för framgång, utan också har en skyldighet att förbli oklanderlig tills de slutliga resultaten är i.

i allmänhet en shoo-in förmåner från både interna och externa faktorer njuta av sin seger över konkurrensen. Ganska ofta en potentiell kandidat är övertygad om att skriva in ett ras på grund av hans eller hennes uppfattas status som shoo-in, oavsett om påståendet visar sig vara korrekta. Många människor som ett säkert kort eller en garanterad succé, och det är precis vad en shoo-in kandidat har ambitionen att leverera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.