Vad är en Mnemonic?

Mnemonic, som kommer från det grekiska ordet mnemon, som betyder "medvetenhet", är en anordning som stöd för minnet. Ibland kallas mnemonic enhet, en mnemonic fångar upp information på ett oförglömligt sätt att hjälpa en person komma ihåg något som är viktigt för honom eller henne. P

Minnestekniker används för att hjälpa eleverna snabbt återkalla information som används ofta och behöver att vara med bara några knapptryckningar, men den används också för att jogga minnet av mindre ofta information, till exempel, att återkalla symtom eller förfaranden för sällan stött på situationer. Människor kan också använda en mnemonic att komma ihåg vid ett tillfälle, till exempel en inköpslista.

Vilken typ av mnemonic är viktigt eftersom olika personer hittar olika typer av information lättare att komma ihåg. Vissa människor tycker att ett rim är mest lätt att komma ihåg, medan andra anser att en förening som de ställer sig är den bästa strategin. Andra människor använda de redan har skapats för de särskilda bit av information som de försöker komma ihåg. Nyckeln till att använda mnemonics är att välja en typ av mnemonic som fungerar bra för dig.

Några av de viktigaste typerna av mnemonics är rim, förkortningar, föreningar och meningar. Vissa mnemonics ske i form av korta rim. Flera stava mnemonics passar in i denna beskrivning. Man hjälper en person minnas ordningen på bokstäverna i och e i ett ord: I före e,
utom efter c
eller när den låter som "a"
som i grannen eller väga.

Ett annat hjälper till med stavningen av ord med vokal digraphs där uttalet matchar ljudet av en av vokalerna, som i ordet beat eller ordet viktigaste: När två vokaler promenera,
Den första sköter snacket. är en annan typ av mnemonic bildas som en förkortning med varje bokstav eller siffra som medför en påminnelse om viss specifik information. Den ABCDEs för en mullvad för att avgöra om det kan vara cancer är ett exempel. Memo står för:
? Assymetry
? Border
? Color
? Diameter
? Elevation
och påminner oss om att delar av en mullvad som bör beaktas.

I ett antal mnemonic har varje nummer ett rim ord, och den information som en person vill minnas är associerad med rim. Orden är kallad peg ord "eftersom objekten komma ihåg är" knuten "till dem. En populär systemet är konfigurerat:
1. sun
2. shoe
3. träd
4. dörr
5. bikupa
6. Sticks
7. heaven
8. gate
9. vinstock
10. penna En mening mnemonic bär information i varje ord, på ett eller annat sätt. Några exempel fokusera på antalet bokstäver i varje ord. Detta är sant i uncredited rim: Sir, skickar jag ett rim briljera
I helig sanning och stela stavning
Numerical sprites belysa
För mig lexikonet är tråkig vikt. I detta rim, anger antalet bokstäver i den noggrant beställde sekvens av ord de 20 första siffrorna i värde på pi. I andra meningen mnemonics, ligger fokus i första bokstaven i varje ord, vilket ofta är en påminnelse av ordning, som i "ursäkta My Dear Aunt Sally", som påminner oss om den ordning av insatser för att lösa ett matte problem (parenteser, exponenter, multiplikation, division, addition, subtraktion) .

Ett annat populärt exempel, även föråldrad, eftersom den degradering av Pluto från planet status är "My Very Educated Mother Just Served Us Nine Pizza"hjälpa ihåg ordningen på planeterna från solen (Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.