Vad är en Mall Rat?

Köpcentren lockar många olika typer av besökare under drifttimmar. Vissa är destination shoppare, som har särskilda behov och särskilda butiker i åtanke. Andra föredrar att bläddra favorit butiker och kanske göra några impulsköp längs vägen. Det finns de köpcentrum besökare som har lite för avsikt att faktiskt shopping, och tenderar att använda platsen som en tonåring tidsfördriv eller umgås. En sådan person kallas köpcentrum råtta . En mall råtta är i allmänhet en tonåring som tillbringar mycket av sin fritid congregating med vänner på ett lokalt köpcentrum. Ibland ett köpcentrum råtta faktiskt är anställd på en av köpcentrumets butiker eller restauranger, men det kan i gallerian råtta bästa intresse att ha anknytning till något av köpcentrumets hyresgäster. Det är inte ovanligt för de flesta butiksanställda och chefer vara väl förtrogen med en vanlig skara köpcentret råttor. Förutom congregating i de allmänna utrymmena i ett köpcentrum kan köpcentret råttor reser också från butik till butik i små förpackningar. Mall sjöfartsskyddsansvariga tenderar att se dessa förpackningar mycket noggrant, eftersom fall av skadegörelse eller snatteri ofta följs av store ägare. En kryddat köpcentrum råtta kan också trakassera andra kunder muntligt eller göra livet svårt för konsumenter i allmänhet. En mall råtta i allmänhet vet det inre arbetet i ett köpcentrum bättre än de flesta tillfälliga besökare. Via nätverk med gallerian anställda och driva sina egna spaning uppdrag, köpcentret råttor lär sig ofta av nya butiker och annan utveckling veckor i förväg. Relationen mellan gallerian anställda och råttor köpcentrum kan vara en av ömsesidig respekt så länge de grundläggande reglerna för anställning är strikt.

Författaren och regissören Kevin Smith sätta fenomenet köpcentret råtta på allmän radar med sin film Mallrats . I filmen, en grupp av köpcentret råttor och fashionistas strövar planlöst genom en typisk köpcentrum, ibland samverkar med sympatiska köpcentrum anställda eller för att undvika upptäckt av officerare galleria säkerhet.

För att ett köpcentrum har många Creature Comforts för sina besökare, kan det vara ett mycket populärt resmål för arbetslösa eller undersysselsatta ungdomar med lite fickpengar och mycket annat att göra . En mall råtta vill umgås med sina vänner, men detta kan vara problematiskt i en verklig miljö. Ett köpcentrum erbjuder en trygg miljö där tonåringar och unga vuxna kan samlas på samma plats. Kanske detta förklarar överklagande av ett köpcentrum med rastlösa ungdomar som söker spänning och kamratskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.