Vad är en Gerundium?

Även om inte någon av de traditionella åtta delar av tal på engelska, är en gerund en viss typ av ord som tillämpas på engelsk grammatik. En gerund härrör från en muntlig eller en verbform, men inte agera som ett verb i en mening. Det finns tre typer av verbals: gerunds, particip och infinitiv. En gerund är en verbal som fungerar som ett substantiv. Även en gerund bildas från ett verb och anger en åtgärd eller tillståndet att vara, fungerar den som ett substantiv och därmed intar en plats i en mening där ett substantiv normalt som ett subjekt, direkt objekt eller ett objekt av en preposition . Utan undantag, avslutar en gerund alltid- Ing . Till skillnad från ett particip, som är en verbal som oftast slutar i -Ing eller -ed och fungerar som ett adjektiv ändra ett substantiv, ett gerund alltid fungerar som ett substantiv. Följande ord som slutar på -Ing kan gerunds eller particip, beroende på hur de används i en mening.

  • Simning
  • Talking
  • Traveling
  • Laughing

Även gerunds kan vara svårt att identifiera i några meningar, minns de alltid används som substantiv och alltid slutar i -Ing . Följande mening är ett exempel på användning av en gerund där ordet sovande är en gerund kompletterar ämnet.

Min hund är populärt tidsfördriv sover.

I det här exemplet, sovande är en verbal, särskilt en gerund, och fungerar som en komplimang till ämnet. Man identifierar vad tidsfördriv är snarare än vad hunden gör. I en annan men liknande mening skulle ett substantiv ersätta sovande som ett ämne komplimang. Till exempel: Min hundens favoritleksak är en frisbee.

En gerund fras är en grupp av ord som innehåller en gerund och fungerar också som ett subjekt, objekt, eller indirekt objekt. Den andra ord ändra eller komplimang uttryckt åtgärd eller tillståndet att vara att gerund ordet är baserad på. När konstruera meningar med ett gerund eller gerund fras, det gerund eller fras sällan, om någonsin, behöver skiljetecken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.