Vad är en Disjunct?

engelska och grammatik, disjunct har en tydlig innebörd. Det är ett ord eller en liten fras läggas till en mening som tenderar att visa humör, yttrande eller betoning på något sätt. Alternativt kan disjuncts vara en kommentar om vad som sägs eller ett uttryck från högtalaren om hur sanningsenlig någonting kan vara. Den disjunct vanligtvis inte behöver vara i meningen och meningen skulle vara komplett utan den, även om vissa specifika innebörden av författaren /talaren skulle gå förlorad i processen. Det finns många ord som är berättigade till disjunct exempel. Några ord som kan disjuncts omfatta lyckligtvis, tyvärr, förhoppningsvis, kanske, kanske, kanske, ärligt, tydligt, kort och uppriktigt. Det finns ett antal små fraser som disjunct fraser också och dessa kan innehålla enligt min mening, lyckligtvis för dig, med andra ord, i sanning, mellan dig och mig, till min förvåning, och att säga sanningen. Det är lätt att se att många fler exempel skulle kunna läggas till och att det är möjligt att generera ett antal andra termer och fraser som skulle fungera som disjuncts i olika typer av påföljder. Förutom att skapa disjunct ord eller fraser, är det ganska enkelt att komma med meningar som kan använda dem. Följande mening använder ett disjunct fras att kommentera skrivprocessen:

  var det, med andra ord , den fulaste katt jag någonsin sett.

Observera kursiverad frasen är egentligen inte nödvändigt att den meningen och det kan sägas utan den. Talaren är verkligen kommenterar hans eller hennes ord val, som kan eller inte kan vara lämpliga i detta skriftligt sammanhang. Ibland är det klokt att ta bort en fras som inte hör hemma och skriva en renare mening.

Ett annat exempel är följande:
  Möjligen , kommer jag träffa dig ikväll.

Här sikt möjligen , ligga kvar i den meningen eftersom det uttrycker tvivel om högtalarens planer. Utan det är den person som behandlas kan tyckas säkrare att talaren skulle visa upp den kvällen. Kvalificerade möjliga åtgärder är värdefull för att undvika missförstånd.

Å andra sidan kan nästa exempel på en disjunct att säga för mycket:
  Ärligt , kommer jag att se dig ikväll.

Ordet väcker verkligen frågan om huruvida talaren har för vana att ljuga om planer, och användningen av ett ord som definitivt inte är starkare än en enkel redogörelse för, "jag kommer see you tonight. "Ibland använder dessa ord är upp till talarens eller författarens stil och en fråga om bedömning, men allt måste användare av engelska eller andra språk som använder disjuncts skulle ha nytta av att förstå användning, så att de kan göra medvetna språkval .

En fråga för förväxling kan termen avskiljning, vilket faktiskt är helt annorlunda. Avskiljande tenderar att vara antingen /eller uttalanden som detta exempel: "Du kan antingen gå till affären eller på bio. " De kombinerar två åtgärder, optioner eller andra som inte kan existera tillsammans. Välja ett sätt att välja bort de andra. På ett sätt är avskiljning motsatsen till samarbete, eftersom det inte ihop två saker tillsammans, utan den går ihop två saker som inte kan eller inte kan existera tillsammans och erbjuder ett inslag av valfrihet.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.