Vad är en Colophon?

Sedan 1774, var den del av produktionen anteckningar i slutet av en bok har kallat en Colophon, även om praxis att inkludera information om en bok i form av produktion anteckningar mycket äldre. Ancient colophons innehöll information om skrivaren, författaren, året, och annan relevant information, medan en modern Colophon vanligtvis innehåller information om typsnitt och produktion används. Inte alla förläggare inkluderar colophons i sina böcker, så mycket av den information som traditionellt ingår i en Colophon medföljer Library of Congress Uppgifter på framsidan av en bok, eller på baksidan luckan. När en Colophon ingår, är det ofta rubriken "en anteckning om vilken typ. " Förutom att även informera om de typsnitt som används i en bok, inklusive deras historia, kan en Colophon också diskutera produktionstekniker. Formgivaren av boken är ofta krediteras, vilket är den programvara som används för layout. Om boken är tryckt på ett boktryck, en alltmer sällsynt företeelse, kommer detta också noteras. I vissa fall är information om de använt papper också lämnat, särskilt om den är tillverkad av återvunnet material, eller förnybara fiber som bambu.

Studerande i boken konst samråda ofta colophons att lära sig mer om typsnitt förhärskande i modern bok design och de tekniker som används för att tillverka moderna böcker. När du letar efter en Colophon, läsare ska vända sig ända till slutet av boken, eftersom Colophon sitter normalt på sidan innanför ändstycke. Den del av Colophon som omfattar historia typen är ofta särskilt intressant, särskilt när det gäller typsnitt som var till för några århundraden sedan.

Användningen av termen "Colophon" för att referera till ett förlag märke eller avtryck är också vanligt, även om begreppet inte bör användas för att hänvisa till ett förlag märke på framsidan av boken. Eftersom det härrör från ett grekiskt ord som betyder "final touch" eller "toppmöte" användningen av "Colophon" för information som ingår i framsidan av en bok skulle vara felaktig.

Några medlemmar i webbdesign samfundet har också antagit andan i Colophon, och de innehåller information om vilka sidor de design i form av en Colophon. Den Colophon kan vara dold i källkoden, eller ingå i en "About" sida som även innehåller allmän information om webbplatsen. För många webbdesigners som börjar lära sig sitt hantverk, är denna praxis ett värdefullt verktyg för lärande, ger dem möjlighet att studera de tekniker som används av erfarna yrkesmän . .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.