Vad är en Brogue?

En dialekt är en typ av mycket stark brytning. Många människor använder termen specifikt till kraftigt accentuerade engelska som talas i Irland och Skottland. Tyngden av en brytning varierar, beroende på ursprunget till högtalaren och om engelska var hans eller hennes första språk eller inte. I områden där Gaelic är starkt används, får människor att växa upp lärande såväl Gaelic och engelska, och detta kan starkt påverka brytning av talad engelska. En dialekt är helt enkelt ett annat sätt att uttala ord. Många människor som lär andra språk talar med en accent, eftersom de är vana vid ljudet av deras modersmål, och vissa människor, särskilt i Irland, utveckla en GLAD VISA, en sjungande dialekt som är mycket utmärkande. Accents kan också integrera ovanligt ord användning eller regional slang som skulle vara obekant för folk som talar en standardiserad version av språket i fråga.

lingvister överväga en dialekt som ett exempel på en dialektisk accent, betonar att brogues visas i människor från specifika regioner och samhällsklasser. Historiskt sett har dialekt förknippats med den irländska lägre klasserna och brogues blev föremål för hån bland överklass och engelsktalande från England, eftersom de omedelbart svikit social klass i högtalaren. Det finns två förklaringar till ursprunget till ordet "dialekt. " Både åberopa den omständigheten att en dialekt är en typ av sko allmänt bars av de lägre klasserna i Irland. Vissa personer har föreslagit att termen är en svidande kommentarer, vilket tyder på att någon som talar i en dialekt talar som om han eller hon har munnen full av skon. Andra anser att begreppet är helt enkelt en SLANGARTAD hänvisning till skor bärs av människor som talar med brytning.

Även om den irländska dialekt var historiskt ett föremål för hån och hån, en del människor i dag tycker att det är ganska charmigt eller ens vacker. Invånarna i Irland är ibland en eloge för sina accenter medan du reser utomlands, och irländska accenter är ofta med i filmer och spelar om Irland. Aktörer kan gå till speciella röst tränare för att lära sig att tala i en dialekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.