Vad är en Big Bad?

Uttrycket "Big Bad" används för att hänvisa till en stor återkommande skurk i en tv-serie. Vanligtvis täcker Big Bad berättelse en hel säsong av sändning, med tecken besegra eller övervinna tecken i Säsongsslutet. I vissa fall, en stor illa är everpresent, bestående för längden av en serie, medan flera mindre skurk skapar kaos i olika säsonger. Detta begrepp har sitt ursprung i Buffy och vampyrerna TV-serier, först dyker upp i andra säsongen av serien. Begreppet blev omfattande, med fans av serien använder den för att beskriva karaktärerna i serien och använda det i diskussioner med andra TV-serier. Många TV-shower, bland annat Buffy , har använt begreppet i enskilda episoder, identifiera specifika tecken som stora onyttigheter.

Användningen av "Big Bad" för att beskriva en nemesis, skurk, eller fiende troligen spritts så mycket och så snabbt eftersom Buffy -serien har en sådan kultstatus. Fans av frasen skulle ha spridit informationen brett, med skaparna av andra tv-serier att ta upp det som svar på Buffy fläktar och en hyllning till en berömd och älskad tv-serie. Uttrycket användes först, var det nog tänkt att referera till Big Bad Wolf, en ökänd saga karaktär som är känd för att vara listig och särskilt ont. Flera varianter på begreppet har även medverkat i tv, inklusive "Big Bad Guy Evil. " Ibland har TV skurkar även använt begreppet för att beskriva sig själva. Stora stygga personlighet och stil varierar kraftigt beroende på serien och enskilda säsonger. Ofta inflytande Stora stygga kände det innan han eller hon är formellt lagt till tittarna, Förbereda för en längre berättelse båge som kommer att innehålla komplexa konflikter. De flesta stora onyttigheter också har en stor backup grupp underhuggare för att hjälpa dem med deras slingrande tomter.

Förutom att ge en viktig källa till konflikt för att hålla engagerade tittare och intresserade i serien, The Big Bad hjälper också serien att växa och förändras. Ofta, till en stor dålig krafter tecken konfrontera delar av sig själva som de kämpar med, och som tecken lära sig att besegra det onda, de blir starkare och utvecklas till mer intressanta människor. Ibland, en stor illa är även vänt, lyckats omvandla vid sidan av huvudpersonerna i serien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.