Vad är Tic Tac Toe?

Tic Tac Toe, även kallat LUFFARSCHACK, är en två-spelare penna-och-papper spel som kan spelas av yngre barn. Även om strategin kan användas, är det inte nödvändigt för små barn att ha roligt. Målet med spelet är att få tre X eller O's i rad innan din motståndare gör. De tre varumärkena får placeras i diagrammet vertikalt, horisontellt eller diagonalt genom mitten kvadraten på diagrammet.

Förberedelser spelet Tic Tac Toe
Spelet Tic Tac Toe spelas på en enkel spelyta ritas på papper. Två parallella linjer dras vertikalt, och två horisontella linjer dra över dem, dela dem i tredjedelar, och skapa en display med en ruta i mitten och åtta delvis lådor runt centrum med tre kolumner och tre rader.

Spela Tic Tac Toe
Spelarna får singla slant eller spela sten, sax, påse för att avgöra vem som får välja sina spår. Traditionellt går X först. Spelarna turas om att göra sitt varumärke i en en tom ruta på deras val. En övergång kan användas för att föra en spelares egen sak att få tre i rad eller blockera en motståndare från att nå tre i rad.

Scoring Tic Tac Toe
Om en spelare lyckas få tre märken i rad, han eller hon vinner. Att vinna är ibland åtföljs av en kommentar eller gråta, "Tic Tac Toe: tre i rad!" Om ingen spelare lyckas få tre av sina poäng i rad, är spelet oavgjort, ofta kallad kattens spel.

Variationer på Tic Tac Toe
"Styrelsen" spel Connect Four ® och Pente ® är exempel på varianter på Tic Tac Toe. Det finns även online-versioner, som varierar i svårigheter, och vissa av dem ger dig möjlighet att välja nivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.