Vad är Quidditch?

Quidditch är den fantastiska sport som skapats av JK Rowling i hennes serie om Harry Potter-böckerna. Rowling undersökas närmare ursprunget till idrott i en kort bok som särskilt ägnas åt Quidditch, Quidditch genom tiderna . Den stora popularitet i Harry Potter-böckerna har lett mugglare , eller icke-magi folk, att utveckla mugglarfödda Quidditch . Som det definieras av Rowling, Quidditch spelas på flygande kvastar. Varje lag har sju medlemmar. På varje sida av området finns tre mål stötestenar som står vertikalt. Del av målet att Quidditch är att få poäng genom att få quaffle , en boll som liknar en fotboll, genom någon av lagets tre mål. De tre Chasers i laget är de enda som får skjuta quaffle till hoops. Medan de försöker göra mål, värda 10 poäng vardera, på motståndarlagets keeper försök att blockera mål. Förutom de quaffle finns två bludgers , förtrollad bollar som flyger runt på stadion. Den bludgers kan delvis kontrolleras av lagets två plåtslagare , som bär cricket-like fladdermöss. När en dunkare kommer nära laget, träffade plåtslagare bort med bat i hopp om att slå den till medlemmarna i motståndarlaget. Den fjärde bollen i Quidditch är den förtrollade gyllene tjallare . Det är ungefär lika stor som en golfboll och är mycket snabb. Det kan också finnas eller försvinna, och i allmänhet inte är närvarande när spelet först börjar. asylsökande måste fånga den gyllene tjallare, och fångsten tjänar sökarens laget 150 poäng. Fånga den gyllene tjallare vanligen slutar spelet, och resulterar i en vinst för laget som fångade tjallare. Men i ett berömt spel i den fjärde Harry Potter-boken i Quidditch World Cup, fångsterna belgiska Seeker till tjallare, men det belgiska laget ändå förlorar mot Irland.

Quidditch kan vara en brutal sport, vilket ofta leder i skador som folk ramlar kvastar eller få slammed av bludgers. Lyckligtvis kan magiska värld adress vanligen skador nästan omedelbart. För mugglarfödda Quidditch, hade vissa ändringar i spelet som skall göras för att minska eventuella skador, eftersom vi inte är så bra på ögonblick botemedel för brutna ben.

Naturligtvis mugglarfödda Quidditch inte kan spelas på flygande kvastar, men många fans av Harry Potter-världen önskar att det kunde. Varken bludgers eller tjallare kan vara förtrollad. Därför mugglarfödda Quidditch måste spelas på marken, och lägger på gruppens sju medlemmar två spelare kallas bludgerers , som kasta dunkare runt för att efterlikna förtrollade förflyttning av magi bludgers.

För att göra det säkert, bludgers tenderar att vara gjord av mjukt skum, så att alla kommer i kontakt med en dunkare inte skadas. Den plåtslagare fortfarande försöker slå tillbaka dunkare, men om någon drabbas av en dunkare, de är tillfälligt "ut" i spelet. Den taggade Spelaren måste oftast sitta på åskådarplats för en överenskommen tid innan ansluta sig spelet. är The quaffle fortfarande hanteras av de tre Chasers, och är vanligtvis en storlek tre eller fyra fotboll. I vissa varianter, spelare använder en basketboll, som måste rann och gick för att komma till lagets målstolparna. Djurhållaren är fortfarande den enda som kan försöka blockera skott på mål. Den Chasers kan sparka eller kasta bollen i hoops. Varje mål tjänar fortfarande 10 poäng.

Vid någon punkt i spelet, de två domare eller andra ansvariga personer, t. ex. föräldrar, släpper tjallare. Två spelare kan läggas till, snitchers att kasta tjallare genom fältet vid olika tillfällen. Denna position är utmärkt för olika nedsatt arbetsförmåga vuxna eller barn som kanske inte kan köra igenom området väl eller vissa av de andra laget positioner. Den mugglarfödda tjalla är en liten, högt studsande boll. Beroende på vilken variant som får tjalla frigöras mer än en gång, med 150 poäng går till asylsökande som fångar upp tjallare oftast, eller så får lämnas ut endast en gång som i guiden Quidditch.

Både mugglarfödda och guiden Quidditch är co-ed sport. För icke-magiska folk, har de anpassningar skapat en rolig, ganska förvirrande spel som är en kaotisk blandning av basket, fotboll, Dodge boll, cricket och enkel fångst. De flesta mugglare kommer överens om, att de skulle föredra att spela Rowlings "ursprungliga idrotten, som vi i hemlighet önskar en flygande kvast.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.