Vad är Kaddish?

Kaddish är en judisk bön som ärar Guds härlighet. Många olika former av Kaddish används i den judiska samfundet, inklusive flera formulär som används under dagliga bönen i en synagoga, Shul eller tempel. Dessutom har en särskild form av Kaddish som sägs av sörjande, vilket vissa människor att associera Kaddish specifikt med sorg. var denna bön ursprungligen skriven på arameiska, det språk som talas i stor utsträckning av många tidiga judiska folket. Namnet "Kaddish" kommer från det arameiska qaddis , som betyder "helig" eller "helig" och Kaddish är tänkt att prisa och förhärliga Gud. I den judiska tron, är Kaddish en mycket viktig bön, och många människor känner till olika former av Kaddish.

Under tillbedjan, olika former av Kaddish användas för att separera olika delar av tjänsterna. En Kaddish kan sägas mellan olika läsningar av heliga texten, till exempel, och vid öppnandet och stänga av tjänster. En unik form av Kaddish används av sörjande som sägs under begravningen ceremonier, med särskild sörjande säger den sörjande är Kaddish varje dag under en viss tid som beror på förhållandet mellan sörjande och den avlidne. Den sörjande har Kaddish är inte specifikt en bön för de döda, och i själva verket inte nämner döden alls. En annan bön, El Maleh Rachamim används för att be för själen till den avlidne. När de sörjande har Kaddish som sägs under tjänster, alla närvarande förväntas ansluta sig, eftersom ledamöterna i församlingen bedöms alla sörjande, även om församlingen inte är skyldig att gå in på upprepningar av Kaddish sagt särskilda sörjande såsom föräldrar och syskon.

Den Kaddish varierar mellan olika sekter i judendomen, och eftersom det finns så många olika former av Kaddish, kan besökarna ibland befinner sig förvirrad när Kaddish säger . Många shuls tillhandahålla tryckta formulär för deras Kaddish på hebreiska, som erbjuder en omskrivning för människor som inte kan läsa hebreiska, tillsammans med en engelsk översättning. Liksom andra böner beröm, det Kaddish ära Gud och hans storhet, tillsammans med sin medkänsla, och många versioner även innehålla särskilda böner tack för hans behandling av det judiska folket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.