Vad är Kabbalah?

En uppsättning principer och praktik återfinns inom religion Judendom, Kabbalah är en inställning till den judiska tron som tros ha sitt ursprung någon gång mellan den 11 och 13-talen. Även om den exakta ursprunget till disciplin är omtvistade, råder det ingen tvekan om att Kabbalah har utövat ett stort inflytande på de ortodoxa uttryck för tro, med många förståelse Kabbalah vara av särskild betydelse för gifta Talmud akademiker. Inom den ortodoxa traditionen, är Kabbalah förstås som förknippas med mystisk förståelse av Torah, en nivå som är så kallat Sod . Som en tro som alltid har ställt ut delar av både praktiska och mystik, som judendomen en idealisk ram för utvecklingen av de centrala överenskommelser som gör Kabbalah lockande för så många människor. Under århundradena har olika stammar av Kabbalah framkommit både kristna och olika judiska traditioner, även om vissa har haft framgång för bara en kort tid innan de försvinner. Lurianic Kabbalah är ett exempel på en form av esoterisk trossystem som har pågått i 21: a århundradet.

Även Kabbalah inte accepterar en helig text än de skrifter som ligger till grund för alla grenar av judendomen, inte Kabbalah påstår sig kunna låsa upp djupare betydelser som finns i dessa skrifter. Legenden berättar att den kunskap som finns i de heliga skrifterna har varit tillgänglig för mänskligheten ända sedan Eden, och faktum var väl etablerade bland Israels hus ända fram till den 10: e århundradet före vår tideräkning. Det är underförstått att tillströmningen av externa kulturer och folk ledde Sanhedrin att vidta åtgärder för att skydda denna högre kunskap från dem som försöker missbruka den. Som ett resultat gick Kabbalah jorden och bara fram då och då bland de mest hängivna och vördade av judiska traditioner.

Sanningen i Kabbalah är förstås att avslöjas endast genom judiska profeterna och patriarkerna, och måste tolkas på rätt sätt av allvarliga studenter i Toran. Denna process begränsar antalet erkända myndigheter om den praxis och faktiskt läror denna disciplin av mystiska judendomen. Men intresset för att studera Kabbalah har ökat mycket sedan början av det 21-talet och innehåller flera framträdande kändisar och andra offentliga personer bland de moderna anhängare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.