Vad är Filial Fromhet?

Filial fromhet är ett begrepp med ursprung med konfucianismen som avsevärt förändrat hur buddhismen praktiserades i Kina. Än idag är filial fromhet en viktig del av kinesisk kultur, och eftersom det inte är ett religiöst begrepp, har det bildats en acceptabel del av hur de kinesiska samband med deras föräldrar och förfäder, eller äldste. Öva filial piety ofta finns utanför Kina bland invandrare, även om skillnaden mellan östra och västra begreppen vad beror på att föräldrarna har säkert till stora spänningar i vissa familjer. och botten är filial fromhet en av de "rätta relationer" som Konfucius förespråkade. Definitionen innefattar ansvar för varje person att respektera sina föräldrar, lyda dem, ta hand om dem när de blir äldre, råd föräldrar, och naturligtvis att älska dem. Älska sina föräldrar och erbjuda dem respekt är våren som andra former av filial fromhet flöden. En relation med föräldrarna måste vara centrerad på kärlek och respekt. Detta innebär inte att barn alltid lyda. En del skolor av konfucianska och buddhistiska tänkte känna vuxet barn måste påpeka förälderns misstag och hjälpa till att undervisa dem. Konfucius betonade ofta omvägar relation liv. När barnet är ung, är moderbolag starka och framstående och all vederbörlig respekt. När barnet är en vuxen han eller hon måste ta över platsen för moderbolaget och leda familjen. När begreppen buddismen svepte genom Kina, var man tvungen att anpassas för att inkludera denna centrala fråga om filial fromhet . I allmänhet tyder buddhismen avgivande av relationer och brist på engagemang för saker på jorden. Buddha själv, var något av ett barn rebell genom att avslå hans familj. Den kinesiska sökte efter fall i berättelser om Buddha som skulle bidra till att stödja begreppen filial fromhet, och de fann dem, eller skrev dem. Faktum är att mycket av den kinesiska skriver om buddhismen som fokuserar på filial fromhet är inte i linje med hur andra former av buddhismen är praktiseras. Förutom respekt och omsorg för föräldrar, filial fromhet fanns det även i form av Förfädersdyrkan. Respect berodde på förfäder, och den kinesiska ofta konstruerade helgedomar deras förfäder. Faktum är att vissa kinesiska epoker, misslyckats med att dyrka förfäder var grund för kroppsstraff. Som helhet stödde förfäder Kina och behövde respekt eftersom de kunde påverka hur världen arbetat för den nuvarande generationen. Dyrka förfäder är nu mindre en del av filial fromhet i det moderna Kina, eftersom det kan ses som en nästan religiös handling.

Filial fromhet existerar idag och kan ses i Kina, och utanför den. Många infödda och invandrade familjer lever i flera generationer familjen enheter. Det är aldrig "okej" att överge äldre familjemedlemmar. Äldre generationer utgör ofta en mycket viktig del av dag till dag levande. Sedan i både Kina och USA, ett gift par kan både arbete, vård av barn behövs. Mor till antingen mannen eller hustrun anges ofta att vård. Detta håller begreppet filial fromhet stark. Den äldre förälder fortsätter att bidra till den vuxna barn och barnbarns välfärd.

Tension om filial fromhet är särskilt stark när kinesiska familjer invandra till länder i väst. Idén om uppror, vilket vi anser vara en "normal" fas teenagerhood, är motsatsen till filial fromhet. Kanske en av de bästa fungerar detta koncept är Amy Tan roman, The Joy Luck Club . Den beskriver tydligt spända relationer mellan mödrar och döttrar som är första och andra generationens invandrare till San Francisco. Till slut, hävdar romanen glädje och uppfyllandet av filial fromhet med en dotter som utför önskemål hennes avlidna mor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.