Vad är Dial-A-Story?

Dial-a-berättelse är en tjänst som tillåter människor att ringa ett telefonnummer till ett nummer väljer en berättelse från en viss lista, och höra historien läsa via telefon. Ett antal bibliotek som erbjuder denna tjänst för att främja goda relationer med sina beskyddare, med en roterande lista med berättelser så att Dial-a-story inte tråkig. Biblioteken får betala en mindre avgift för att skapa tjänsten upp, eller de kan göra det inrättas själva, och det ofta visar sig bli en stor hit med stamkunder. De berättelser som erbjuds av en dial-a-story service varierar från plats till plats. Den funktion vanligen ett brett sortiment av barnböcker, tillsammans med några korta kapitel böcker, som kan erbjudas med ett kapitel i veckan för att uppmuntra människor att ringa tillbaka. Vissa Dial-a-story tillhandahålls även dikter och längre böcker. I alla fall, de är främst riktade till unga beskyddare, även om människor i alla åldrar är naturligtvis välkommen att ringa in För bibliotek fungerar tjänsten som en bra form av beskyddare uppsökande verksamhet, skapa positiva känslor om biblioteket och uppmuntra människor att besöka biblioteket. Att ha en berättare på efterfrågan kan också vara användbart för föräldrar, som kanske vill att barnen ska stimuleras och uppmuntras att läsa, men som också värdet lite lugn och ro. Barnen ofta verkligen njuta av servicen, i synnerhet när de är gamla nog att använda Dial-a-berättelse på egen hand, eftersom det gnistor fantasin och främjar självständighet.

Storytelling är trots allt en mycket gammal praxis bland de flesta mänskliga kulturer, och många minns berättelser läst dem av föräldrar, lärare och personal på biblioteket som barn. Dial-a-berättelse kan vara ett sätt att tillfredsställa ett barn med en till synes omättlig hunger efter nya berättelser utan att lämna huset, och om barnen har läst böcker om delgivning i hemmet, kan de följa med. Dial-a-berättelse kan vara speciellt för barn som saknar vinst hemma värdefullt på grund av en rad olika omständigheter.

Ditt lokala bibliotek kan erbjuda en dial-a -story tjänst, du kan ringa upp och fråga eller kolla deras hemsida. Om biblioteket inte erbjuder tjänsten kan personal på att det om du gör en förfrågan. Att kompensera kostnaderna för att inrätta tjänsten, kan du erbjuda sig att hjälpa till att organisera en insamling eller vädjan om donationer för att uppmuntra människor att engagera sig med biblioteket. Du kanske vill påpeka att inrättandet av Dial-a-story tjänster skulle skapa goodwill i samhället och intresset för biblioteket bland beskyddare som för närvarande inte har uppnåtts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.