Vad är Chirography?

Chirography är studiet av PENNFÖRING. Historiskt, skrevs allt för hand, vilket skapar en mängd material för chirographers att arbeta med. I modern tid, andra former av tryck och kommunicera finns, men studier av PENNFÖRING är fortfarande ett ämne av intresse och prospektering. PENNFÖRING innehåller grundläggande handstil tillsammans med skript, kalligrafi, och andra former för att skriva för hand.

Ordet "chirography" kombinerar de grekiska orden för "hand" och "skriver". Handstilar har en lång historia i människors kulturer, och några chirographers vilja studera historia handstil, från de tidigaste tryckta alfabet till nutid. Ämnen av intresse är de skilda skriftsystem, ursprung skriftsystem, lånade skriftsystem, och utvecklingen av sådana system.

Kunskap om chirography kan också vara mycket värdefulla för att gå över gamla handskrivna journaler. Handstil på många språk har förändrats kraftigt genom tiderna, och det är ibland svårt att urskilja och förstå handlingar, även när de är skrivna på ett välbekant språk. En chirographer som är bekant med skriften formerna för den period när dokumentet skrevs kan undersöka saken att dechiffrera texten, vilket gör detta studieområde mycket värdefulla för historiker.

Chirographers är också, naturligtvis intresserade av modern handstil system. Studiet av chirography innefattar studier av kalligrafiska skript används än idag, t. ex. sådana som används i många asiatiska språk, tillsammans med studier av kulturella uppfattningar om handstil och förskjutningar i handskrift normer som förekommer i modern tid. Många är intresserade av barn som inte får lära sig konsten att PENNFÖRING på grund av förändrade kulturella värderingar om handstil.

Chirography kan också vara användbart för dokument autentisering. Handskrift experter kan användas för att göra jämförelser mellan kända prover och en ifrågasätts dokument, men en chirographer kan ge mer bakgrund om ursprunget för dokumentet. Medan handstil experter ofta leta efter individuell karaktär quirks och försöka få inblick i psyket hos författaren kan en chirographer titta på en handling och samla information om sitt kulturella ursprung.

Chirographers hittar du arbeta i en rad olika inställningar. Vissa är primärt intresserade av forskning och utbildning inom akademisk inställningar, men de kan också finnas i museer och liknande anläggningar, liksom på rättsmedicinska team som undersöker bevis samband med rättsfall för att samla in uppgifter som kan användas för att läsa mer om fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.