Vad är Brigadoon?

Brigadoon är en musikal som skrevs 1947. Den musikaliska centra runt en förtrollad by i Skottland, och det finns ett utbud av traditionell skotsk musik och dans. Brigadoon har utförts över hela världen, från små samhälle teatrar till storstad etapper. Berättelsen tilltalar många människor eftersom det innehåller färgglada skotsk kultur och ett enkelt, roligt tomt.

Enligt berättelsen är Brigadoon en skotsk by, som visas varje hundra år för en dag, som en del av en affär med Gud som skyddar byn från skada. För medborgarna i byn, passerar talet som om det bara är en enda natt. Förtrollning på byn Brigadoon kommer bara att hålla så länge som ingen medborgare blad. Om förtrollningen är bruten, kommer byn att försvinna för alltid i Highland dimmor. Musikalen faktiskt bygger på en mycket äldre tysk folklore. Men 1947, när Brigadoon skrevs av Alan Jay Lerner, skulle tyska teman inte har varit populära på brittisk eller amerikansk skede beroende på det senaste världskriget. Som ett resultat retooled Lerner historien, där man i Skottland så att han kunde använda det särskiljande ljudet av traditionell skotsk musik och frodiga fastställandet av det skotska höglandet. Musiken till Brigadoon är skriven av Frederick Loewe, och den första var iscensatt på Broadway, att flera särskilda produktioner har också sedan satts upp för film och TV.

Historien bakom namn Brigadoon är lite komplicerat. Vissa tror att den musikaliska döptes efter Brigid, en keltisk gudinna. Andra menar att det är döpt efter Brig o 'Doon, en berömd skotsk milstolpe som refereras i en Robert Burns dikt. Det kan också vara en förening av det keltiska orden briga , för "stad" och Dun , för "befästningar," vilket tyder på en befäst eller skyddad stad.

Handlingen i den musikaliska centra runt om i kaos som utvecklar när ett par resande amerikaner snubbla över byn precis före ett bröllop kommer att firas. Precis som andra musikaler, är Brigadoon tänkt att dra in publiken i en fantasivärld som tycks större än livet, där människor slumpmässigt bryta ut i sång och dans och delta i andra oväntade beteenden. Musikalen verkar ha varaktig popularitet, nya produktioner är iscensatt varje år, och det är inte ovanligt val av skola spelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.