Vad Curriculum?

Curriculum har många definitioner, som kan vara en aning förvirrande. I dess vidaste bemärkelse en läroplan kan hänvisa till alla kurser som erbjuds på en skola. Detta gäller särskilt i skolor på universitetsnivå, där mångfalden av en läroplan kan vara en attraktiv plats till en potentiell student. En läroplan kan också hänvisa till en definierad och föreskriven studier, där eleverna måste uppfylla för att passera en viss utbildningsnivå. Exempelvis kan en grundskola diskutera hur dess läroplan, eller hela summan av lektioner och undervisning, är utformat för att förbättra de nationella tester betyg eller eleverna lära sig grunderna. En enskild lärare kan också hänvisa till hans eller hennes läroplan, vilket alla de ämnen som skall läras ut under ett läsår.

Å andra sidan kan en high school hänvisa till en läroplan som den obligatoriska kurser för att få ett examensbevis. De kan också hänvisa till läroplanen på exakt samma sätt som grundskolan, och använda läroplanen för att innebära såväl enskilda kurser som behövs för att passera, och den totala utbud av kurser, som hjälper till att förbereda en elev för livet efter gymnasiet.

Vanligtvis elever i gymnasiet och högskolor har viss frihet att välja att driva sin utbildning. De har ofta en individuell studieplan som hjälper dem att uppnå en examen eller att specialisera sig inom ett visst område. Även på gymnasienivå, kan läroplanen delas in i kurser som gör att man har rätt att närvara vid vissa högskolor samt kurser som bara tjänar studenterna ett diplom. En del gymnasieskolor har läroplan speciellt utformad för studenter som planerar att arbeta i en handel efter att ha avslutat gymnasiet. I dessa fall kan ett gymnasium erbjuder certifiering sekreterare eller färdigheter konstruktion när en elev följer en särskild kursplan.

I skolor, kurser utgör individens läroplan , tillåter en att få en examen eller certifiering inom ett visst område. Vanligtvis en person kommer att behöva fylla i en viss allmän utbildning kurser, och sedan specialiserade kurser inom ett valt område. På detta sätt är läroplanen individualiserad personens önskan om en viss typ av expertis. Inte efter den föreskrivna läroplanen kan betyda att inte ta ut en examen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.