Vem var Will Scarlet?

Will Scarlet är en legendarisk karaktär som tros vara en av de laglösa enligt regeln om Robin Hood. Kommer att visas i den tidigaste bevarade ballader av Robin Hood, och framställs ofta som son till en ädel som flyr in i Sherwood. Det råder viss förvirring om Will Scarlet's karaktär, eftersom vissa ballader lista en karaktär som heter Kommer med ett alternativt efternamn som börjar med bokstaven S. De flesta moderna litterära traditionerna acceptera alla dessa andra män som personifikationer av Will Scarlet.

Will Scarlet ursprung tros vara först berättade i historien Robin Hood Nyligen återupplivas , skriven på obestämd tid. I denna berättelse, är Will Gamwell en adelsman som har rymt efter att ha dödat sin fars steward. Han hävdar också att Robin Hood är hans farbror. Robin väljer att ta honom, döpa honom Scarlet. De ofrälse fick sällan svärd utbildning, adelsmannen Will Scarlet adelsman skulle ha utbildats. Han beskrivs ofta som en utmärkt krigare, ibland slåss med två svärd samtidigt. I en variant, <2006 British Broadcasting Company serie Robin Hood /em> Kommer porträtteras som en snickare som kämpar med två axlar. I traditionella berättelser och moderna tolkningar är vanligtvis porträtteras som är mycket yngre än resten av Merry Men. Detta kan bero på den ursprungliga berättelsen märkning honom som Robin systerson. Det tidigaste berättelser som finns i Robin Hood visar ofta så kommer särskilt handlar om rättvisa och försiktighet. I den allra första existerande berättelse, Gest av Robyn Hode , övertygar Kommer Robin att ge en fattig och ärlig riddare de har tagits med en häst och kläder som anstår hans station. I en annan berättelse, Robin Hood's Death Kommer Robin vill ta en livvakt med honom på nästa äventyr, som Robin vägrar att göra.

Kommer ofta anses vara en av Robins bästa allierade och vänner. Det tidigaste ballader nämna Robin, Lille John och Will som primära kamrater, företag många äventyr med bara tre av dem. I William Shakespeare pjäs, Henry IV, del II , en ballad av Robin, John och Will nämns. Ändå andra än sin naturliga visdom, väldigt få karaktärsdrag är känt om den ursprungliga vilja.

Kanske på grund av namnet "Scarlet", som han får för att bära röda strumpor, är också många som skildras i litteratur och film som clotheshorse eller dandy. I 1938 års film från Errol Flynn som Robin, Will klänningar i rött, sjunger objekt att behöva sova utomhus, och spelar luta och.

Denna version kan vara resultatet av en kombination av Will karaktär med senare infördes Bard av Robin Hood ballader, en kärlekstörstande sångerska vid namn Alan-a-Dale. I en ballad, Alan verkar tigga för Robin hjälp att rädda flickan han vill gifta sig. En liknande finns tidigare historia, vars älskare är inte Alan-a-dal men Will Scarlet. Eftersom så lite är verkligen känt om karaktär, författare och filmskapare har tagit en mängd olika attityder till hans personlighet. Ibland,> som på 1980-talet tv-show Robin av Sherwood Star Trek: The Next Generation lägger Klingonska Warf som Will Scarlet, förfärade med sin del. I den farsartade Robin Hood: Karlar i trikåer Will är en fäktare från Georgien vars fullständiga namn är Will Scarlett O'Hara.

Det finns inga entydiga bevis för sambandet mellan karaktären av Will Scarlet till någon verklig person. Vissa uppgifter finns i en William Schakelock i Nottingham området, samtida med Robin Hood. Experter preliminärt slutsatsen att detta kan vara en källa för den historiska Will. The Outlaw är traditionellt tros vara begravd i kyrkan Saint Mary, i en stad som en gång var en del i Sherwoodskogen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.