Vem var Noel Coward?

Noel Coward var ett tidigt 20th century brittisk dramatiker känd för sin kvick dialog och farsartade situationsanpassat komedier. Han är kanske mest känd för sitt tidiga dramer hade Coward en lång karriär som kompositör och skådespelare. Som ett erkännande av hans bidrag till konsten och landet, adlades Noel Coward 1970 och fått en särskild Academy intyg vid American Academy Awards 1943.

Född 1899, började Coward utbildning som skådespelare som ung pojke och spelade många barns roller i London-området professionell teater. Han lärling själv till en berömd komisk skådespelare, Sir Charles Hawtry, och senare krediteras skådespelaren med hans mest inflytelserika utbildning som skådespelare och författare. Han började producera låtar och musikaliska recensioner runt 1920, ofta kastar sina vänner som karaktärerna och även i delar själv.

Även kritikerna skiljer sig åt i sina yttranden av ynkryggen största arbete, tre av hans komedier är nästan alltid nämns som mästerverk. privatliv , skriven 1930, beskrivs de komiska katastrofer av ett par som nyligen gift före detta makar som råkar hyra angränsande smekmånad sviter. Tros vara delvis självbiografisk, 1939 komedi Present Laughter handlar om en medelålders skådespelare livrädd för sin fyrtionde födelsedag och desperat försöker undvika komplikationer som han förbereder sig för en världsturné. I Blithe Spirit , hemsöker avlidna första hustru till en man honom, fast besluten att bli av med sin nya make. Blithe Spirit hade en enorm framgång inkörning av 1. 997 föreställningar, ett inspelat inte slagna förrän på 1970-talet.

Noel Coward, förutom till över tjugo låtar, skrev många musikaler och musikaliska revyer . Han komponerade flera kända sånger, inklusive "Varför måste Show Go On?", "Mad About the Boy" och "Jag har varit en underbar part. " Hans låtar är kända för sin komiska innehåll och rimmade intrikata mönster. Under senare år, Coward ofta gjorde soloframträdanden av det arbetet, bland annat i en Las Vegas show.

Coward kritiserades ofta för att leva ett extravagant liv fyllt av resor och extravaganser. Det är inte allmänt känt att denna livsstil berodde delvis på hans arbete under andra världskriget som en medlem av MI5, den brittiska underrättelsetjänsten. På grund av hans hemliga position inom underrättelseverksamhet, kunde Noel Coward inte lagt fram någon allmän svar på kritiken från dem som sörjde sin överdådiga livsstil i en tid av stor fattigdom i England.

Trots bevis av många relationer och försök med pressen att få ett svar, vägrade Noel Coward att ständigt bekräfta rykten om att han var homosexuell. Han upprätthöll många livslångt kvinnliga vänner som ofta var hans co-stars. Vissa kritiker spekulera dessa kvinnor tjänstgjort som täcker för Coward homosexuella relationer, inklusive en 19 år lång affär med hertigen av Kent. Uppgifter tyder dock att kvinnorna i hans liv, inklusive Gertrude Lawrence och Marlene Dietrich, var nära personliga vänner stort anseende av författaren.

efter pensioneringen från teatern på grund av minnesförlust och artrit, dog Noel Coward av hjärtsvikt 1973. Han är begravd på Jamaica, där han länge hade haft ett hem. Under 2006 teatern där han gjorde sin första skådespelardebut renoverades och öppnades på nytt eftersom Noel Coward Theater. Som ett lämpligt minnesmärke över denna kvickhet-älskande och stereotyp-defying dramatiker, var pjäsen valt att döpa den nya teatern den farsartade musikalisk parodi, Avenue Q .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.