Vem var John Falstaff?

John Falstaff är en fiktiv karaktär som förekommer i flera av William Shakespeare's plays. Han är ursprungligen införs i två historien spelar som SUPBRODER och mentor till Hal, son till kung Henry VI. Karaktären passerar också över till komedi som hjälten i en av Shakespeares bawdiest komedi. Från den 16: e-talet till modern dag är han en av de mest minnesvärda karaktärer i alla Shakespeares verk.

Experter föreslår att Falstaff var inte det ursprungliga namnet på tecknet. Det finns belägg för att Shakespeare hävdar syftar till honom namnet "John Oldcastle", men var tvungen att ändra det efter protester från en ättling till en riktig man med samma namn. Textual stöd visar att namnet "John Falstaff" är genomgående av poetiska mätaren i Henry IV, del I , vilket tyder på att namnet ändrades efter att spela blev klar. Dessutom epilog till att Henry IV, del II uttryckligen förnekar något samband mellan karaktären och den historiska Oldcastle, vilket innebär en anslutning kan dras. Deras verkar inte finnas någon likhet mellan Shakespeares karaktär och den historiska siffran, och experter är osäkra på varför författaren valde att använda Oldcastle namn alls.

I Henry IV, del I och II , är Falstaff en fet, glad och korrumperat riddare i ständigt sällskap Prince Hal. Han är en stor berättare och skrävlare, alltid berätta historier från sitt eget mod. I sanning är han feg, högst spela död på ett slagfält för att undvika konflikter eller ta äran för en annan mans dödar. Medan Hal början hans hängivna följeslagare, däck han så småningom av bedrägerier och dubbel-talk. När de blir kung Henry V, avstår Hal Falstaff och offentligt avslutar deras vänskap.

Falstaff död annonseras i Henry V , men Shakespeare snabbt återupplivat tecknet för användning i Muntra fruarna i Windsor . Hans roller i filmerna är något förbryllande, eftersom Henry spelar återfinns på 15: e talets England, medan Muntra fruarna i Windsor äger rum under slutet av 16. Eller tidigt 17th century. En populär teori att Shakespeare agerade på infall av drottning Elizabeth I av England, som ville se en pjäs där tecknet blev kär. Denna teori är starkt ifrågasatts av experter, eftersom det inte verkade under mer än ett århundrade efter pjäsen uruppfördes. i komedin fortsätter karaktär hans liv bawdiness och utsvävningar, lusting efter två gifta kvinnor och deras öden. När Falstaff bränder hans båda sidor för att vägra hjälp sitt system, tjänarna berätta kvinnorna och deras män av hans plan. Resten av spelet består av hustrurna ha konspirerat för att göra den gamla riddare har gjort bort sig, vilket leder till honom bli misshandlad, kastades i en flod, och till slut övertygade om att älvor attackerar honom när han är klädd som en hjort. I sann karaktär, har Falstaff ett hjärtligt skratt när hans planer går snett, han inser att han har fått vad han förtjänade.

p

Experterna är oeniga om vikten av Falstaff, särskilt i Henry spelar. Han anses viktigt att karaktären av Hal, som han representerar prinsens ODÅGA ungdom som måste vara kvar innan Hal kan bli kung. Andra menar att karaktären är ett uttryck för den vanliga människan och mänskligheten och att Hal avvisande av honom är ett negativt tecken på truppen mellan monarken och ämnen. Kontroverser över sin mening och betydelse kan aldrig lösas av experter, men argumenten handlar inte minska populariteten av detta slag tros av vissa vara Shakespeares största komisk skapelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.