Vem är Scarlett O’Hara?

Scarlett O'Hara är huvudpersonen i Margaret Mitchells roman 1936, Borta med vinden , em som förvandlades senare till en episk film. Karaktärens fullständiga namn är Katie Scarlett O'Hara Hamilton Kennedy Butler. Scarlett O'Hara är en Southern Belle som växer upp på en plantage i Georgien heter Tara.

Scarlett mor, Ellen, det fransk-amerikanska och hennes far, Gerald O'Hara, är irländsk. Scarlett har alltid haft känslor för pojken bredvid, Ashley Wilkes, men senare Scarlett O'Hara blir också attraherad av BLOCKADBRYTARE pilot, Rhett Butler. I april 1861, när Scarlett O'Hara är sexton år gammal, inbördeskriget bryter ut och Tara är i riskzonen. Även Scarlett har lett ett tidigare bortskämd existens i Tara, blir hon stark och modig och redo att försvara Tara och hennes familj från Yankees till varje pris.

Scarlett O'Hara beskrivs av Mitchell som liten i växten med slående ögon och hjärtformade ansikte. I en tid då det var väntat att kvinnor vara undergiven och "lady-liknande", Scarlett O'Hara inte bara står upp för att rädda sin familj och familj hem från kriget, men vid ett tillfälle att hon även driver två företag sågverk. Scarlett drinkar corn whiskey. I kapitel 24 i Borta med vinden , försöker Scarlett O'Hara att tänka på hur hon ska rädda Tara och hur hon måste först försöka få tillräckligt med mat till sin familj på Tara. Hon inser att det är upp till henne att hjälpa sin familj och hon minns hennes starka förfäder. Hon inser att dessa mäktiga förfäder "alla hade lidit förkrossande motgångar och inte hade krossats. Mitchell berättar att Scarlett O'Hara vinner förtroende och styrka från hennes förfäder i raden: "Alla dessa skumma folk vars blod flyter i ådrorna tycktes röra sig lugnt i den månbelysta rummet. "

Vid nitton års ålder, är Scarlett O'Hara en stark kvinna som anser sig för starkt för välgörenhet trots att hon är änka med ett litet barn. Hon går igenom varje dag det bästa hon kan och en av Scarlett mest berömda rader är "I morgon är en annan dag. " Scarlett ibland slits mellan sin kärlek till både Ashley och Rhett. Hon är egensinniga och kraftfulla och ändå Scarlett O'Hara också kommer nära att inte få den man hon inser att hon vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.