Vem är Richard Russo?

Richard Russo, en Maine modersmål, är författare till flera hyllade romaner, däribland Pulitzerpriset vinnaren Empire Falls . Medan hans namn inte klinga så högt som den lik av en annan författare från Maine, Stephen King, Richard Russo's writing fångar essensen av småstad bor. Han beskriver strider som kom tillsammans med invanda attityder och rutiner i New England familjer.

Född i Johnstown, New York och studerade vid University of Arizona, mycket av Richard Russo's fiction kretsar kring småstadslivet i New York och New England. Hans arbete fokuserar ofta på relationer och känslan av att vara isolerad mitt i fattigdom, eller helt enkelt brist på yttre stimulans. Empire Falls , till exempel centers på Miles Roby, manager i en sviktande fiket i en gammal kvarn stad på landsbygden Maine. Richard Russo fokuserar på Miles kamp för att klara av sitt liv i allmänhet och sin plats i världen, men även förhållandet till sin brådmoget tonårsdotter som Miles avgudar men kan se en växande förutom honom. I en Richard Russo roman, är det inte ovanligt att stöta på en stad som är antingen på sista versen eller redan död. I själva verket verkar det ofta att en rysk skapar dessa städer att vara en karaktär i sig, ett effektivt sätt påverka karaktärerna och deras beslutsprocess när de interagerar inte bara med andra tecken, men också med den inställningen. Det finns mycket skarpa likheter mellan Empire Falls, Maine, fastställande av Empire Falls , Bath, New York från Nobody's Fool och Thomaston, New York från Richard Russo senaste roman, Suckarnas bro . Varje inställning verkar ha en drastisk inverkan på dess invånare och de händelser som inträffar i hela romanen.

Gustav III: s grepp om kollektivanställda städer och folk kanske kommer från hans uppväxt i denna miljö. En av de framträdande teman i hans skrifter är missade möjligheter, något som de flesta invånare kämpar städer som Empire Falls-och de städer där Russo tillbringade sin barndom-möter regelbundet. Huvudpersonen i Gustav III: s Nobody's Fool , en ned-på-sin-tur man som hette Sully, verkar plågas av dåliga beslut och missade möjligheter, vilket är mycket fallet med en annan av Russo karaktärer, Max Roby från Empire Falls . Båda förefaller något tillbakadragen och bedraggled, men ofta ambivalent till sin omgivning och de människor befolka deras existens. Tematiskt har Russo ett fast grepp om små, föredetting New England städer och de människor som fortfarande kämpar för att fylla dem.

Richard Russo tillbringat många år som professor vid Colby College i Waterville, Maine. Han pensionerades från Colby och bor nu i närheten Camden, Maine med sin fru och två döttrar. Hans fullständig lista med titlar är följande: Mohawk, The Risk Pool, Nobody's Fool, Straight Man, Empire Falls, The Whore's Child and Other Stories , en nd Suckarnas bro .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.