Vem är John Steinbeck?

John Steinbeck, född John Ernst Steinbeck i februari 1902, var en av de mest kända och lästa amerikansk författare av 20th Century. Steinbeck, som avled den 20 december 1968, såg aldrig hans 70-årsdag. Även ännu, han var en oerhört produktiv författare som skrev i en rad olika former. Trots att han publicerade ett antal längd romaner som T han Vredens druvor och East of Eden Under sin karriär vann Steinbeck två oerhört prestigefyllda litteraturpriser. The Grapes of Wrath, som utkom 1939, belönades med Pulitzerpriset. 1962 hedrades Steinbeck med Nobelpriset i litteratur till den samling av verk som han hade producerat. Hans romaner var så älskad att många av dem var anpassade för Hollywood manus. Pearl, Cannery Row, East of Eden och Vredens druvor alla gick vidare till att bli Hollywoodfilmer. Faktum är att Steinbeck vissa skriver speciellt för Hollywood. År 1944 utsågs han till en Oscar för bästa historien om Alfred Hitchcock's Sjöräddningssällskapet .

Steinbeck har fått äran som en stor empathizer med den vanliga människan, särskilt migrerande arbetstagare. Vredens druvor , till exempel, är en bok som utspelar sig under den stora depressionen. Det följer resan av Joad familjen sharecroppers som tvingas lämna sitt land när det blir steril grund av damm stormar. I denna roman, visar John Steinbeck många överträdelser att arbetarklassen upplevde under den stora depressionen. I pjäsen-novell Of Mice and Men , porträtterar John Steinbeck ömt två resor ranch arbetstagare som försöker att spara så mycket pengar så att de kan köpa sin egen gård. I denna bok empathizes Steinbeck med både arbetaren och situationen för de psykiskt sjuka. Of Mice and Men, en av de mest kända romaner skriven av John Steinbeck, gjorts till en film tre gånger.

Resor med Charley: In Search of America , en annan berömd bok av John Steinbeck, är en av hans enda facklitteratur publikationer. Boken krönikorna författarens resa runt i USA i sin husbil lastbil, åtföljd av hans hängivna pudel Charlie. Travels med Charlie skildrar en hjälp, om det ibland melankoli, porträtt av USA i början av 1960-talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.