Vem är Inspector Morse?

Kommissarie Morse är en serie deckare av engelska författaren Colin Dexter, en tv-serie baserad på dessa romaner, och huvudpersonen i romanerna och episoder TV. Låt oss ta dem en i taget. Den karaktär Inspector Morse är en mycket mer komplex karaktär än, säger Miss Jane Marple eller Hercule Poirot, och även till skillnad från dem genomgick utveckling under de romaner. Morse är inte en man som man vill genast: han var ungkarl som drack mycket och hade en kuslig talang för att välja fel kvinna. Han var testy och okänsligt-även förolämpande-och ändå, under ytan, sårbara. Han är också extremt intellektuell-hans nöjen omfatta opera och pussel ord, och otålig. Och ändå, även om han inte gå rak som en pil för den skyldige varje gång, han har en talang för att lösa invecklade och krävande fall. Den karaktär Inspector Morse uppstod när Colin Dexter pensionerad från en lärarkarriär på grund av dövhet och flera år senare, började skriva deckare, men på en familjesemester 1972. Det första företaget visade sig vara den första boken i Inspector Morse serien, Last Bus to Woodstock. Detta arbete följdes av ytterligare 12 romaner, samt två böcker för 10 och 11 noveller respektive, publicerad från 1975 till 1999. Kommissarie Morse romaner främst anges i Oxford, och har Inspector Morse, en kriminalkommissarie, och hans assistent, Detective Sergeant Lewis, en enklare, snällare människa, som fungerar som ett tecken folie.

ITV-serien bygger på romaner innehåller 33 avsnitt och skapades överlappar med böckerna "publicering, från 1987 till 2000. I slutade med ett avsnitt baserat på Dexter slutliga Morse bok ångerfull Day: The Inspector Morse Finale , som-till skillnad från Sherlock Holmes-blir det ingen återvändo. I slutet av sin springa, stod det som de längsta serie baserad på en polis i 22 år detta mysterium! hade varit på luften. Några nya arbeten som bygger på Sgt. Lewis, spelade med stor bifall av Kevin Whately, har ventilerades sedan, dock.

Colin Dexter var starkt engagerade i serien, gör många cameo framträdanden i serien. Och serien påverkat senare böcker: enligt John Thaw, skådespelaren som spelade Inspector Morse, Dexter's senare beskrivningar av Morse var beskrivningar av Tina som Morse. Tina konstaterades så nära med Morse att folk skrev till honom som om han vore den karaktär och, trots sina många andra handlar landvinningar, har denna roll har han mest ihågkommen för, eftersom han dog 2002.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.