Vem är Dylan Thomas?

Dylan Thomas är en av de mest älskade walesiska poeter och dramatiker vars 20th century verk fortsätter att ge stor njutning till nya läsare. Han föddes i Swansea, Wales, 1914 till föräldrar Florens och David Thomas. En sak som många kommer ihåg om Dylan Thomas är hans korta liv, som ändå konstnärligt produktiv. Han dog 1953, bara en månad efter att han blev 39.

Även om både av Thomas föräldrar talade sitt modersmål walesiska, Dylan Thomas uppmuntrades att tala engelska och alla hans större skrifter består i engelska språket. Han publicerade sin första dikt i sin skoltidning 1925, och hade en dikt publicerades i sin lokaltidning 1927. alltså en mycket ung ålder, Thomas gåva av poesi var stark och noterade. Större erkännande skulle komma under 1930-talet när den nya engelska Weekly publicerade dikten "Och döden skall ha nr Dominion. " Hans första volymen av poesi publicerades av 1934.

1936 Dylan Thomas gift Caitlin Macnamara, och av allt att deras äktenskap var svårt. De hade tre barn. Dessutom, även om Thomas började att åtnjuta stor framgång för hans arbete, och för hans egna inspelningar och läsningar av hans dikter, var behäftad hans liv av alkoholism, vilket bidrog till hans tidiga död.

Thomas var älskad både Storbritannien och USA och han betraktas som en extraordinär inflytande på många konstnärer. Bob Dylan ändrade sitt efternamn till Dylan för att hedra Thomas. I Swansea, Wales många minnesmärken ära Thomas 'kort, men inspirerande karriär. Thomas dog i New York av alkoholförgiftning, lunginflammation och komplikationer av lungemfysem men är begravd i Wales.

Arbetet Dylan Thomas är några av de mest uppmärksammade och firade i 20th century engelsk poesi och litteratur. Människor ofta minns hans dikt, "Don't Go Gentle till That Good Night", som diskuterade hans längtan efter sin far i kampen mot döden. En annan av hans älskade dikter är "Poem i oktober", som lyriskt berättar om skaldens 30-årsdag.

Thomas hade definitivt en känsla för humor, särskilt tydligt i hans novellsamling porträtt av författaren som ung hund och han hade många människor. Hans verk, "A Child's Christmas in Wales, är minnet av walesiska jularna att barn och vuxna kommer att både njuta. I själva verket, om skatten är BBC film baserad på denna historia, som berättades av skådespelaren Denholm Eliot. För många, titta på den här produktionen varje år är en favorit jul verksamhet.

Förutom noveller och dikter, skrev Dylan Thomas radion spela, Under Milk Wood som senare blev en film med skådespelare Elizabeth Taylor och Richard Burton. Det skulle vara omöjligt att beskriva alla hans verk, men de var verkligen omfattande. Thomas arbete fortsätter att inspirera, glädja och läsare flytta, och även om hans liv kortades av alkoholism, hans produktiva och enastående arbete lämnat ett outplånligt intryck på litteratur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.