Vad är nattbussen?

nattbussen är en metod för magiska transporter i Harry Potter-böckerna som dyker upp för att ge bistånd till häxor och trollkarlar i nöd, som hagel det genom att öka sitt trollspö hand. En tur på nattbussen kan även schemaläggas om en häxa eller trollkarl har en särskild resa i åtanke. I Harry Potter och fången från Azkaban , är nattbussen beskrivas som en "triple Decker, häftigt lila" buss, sannolikt modellerad efter den traditionella röda dubbeldäckare bussar vanligt i mugglarfödda London. På grund av det obehag att rida på nattbussen, det används som transitland sista utväg för de flesta häxor och trollkarlar. Bussen verkar vara osynlig för mugglare.

däck i nattbussen har tillgång till Spiraltrappor, och inne i bussen lyser med ljus i lampetter på väggarna. Under dagen är det nattbussen utrustad med stolar för passagerare att använda, men på natten, stolarna är förvandlas till sängar. Ett pris på 11 Sickles betalar Harry Potter väg från Little Whinging, Surrey till London Harry Potter och fången från Azkaban , och ytterligare två skäror, har Harry möjlighet att varm choklad. Två Sickles fler kommer också att ge passageraren med en varmvatten flaska och en tandborste. I böckerna är nattbussen bemannas av Ernie Prang, förare och Stan Shunpike, dirigent. I filmerna, lades en krympta huvudet till besättningen på nattbussen. Ernie och Stan är namnen på J. K. Rowlings förfäder, medan brittiska slang, är en Shunpike en back väg som kan vidtas för att undvika en vägtull. "Prang" är också brittisk slang, och härstammar från Royal Air Force under andra världskriget, som hänvisade till ett motorfordon eller flygolycka som KRASCHLANDA. Både för personalen sitter i stora fåtöljer i främre delen av bussen, och Shunpike hoppar ut när bussen stannar för att hjälpa passagerare och deras bagage. I Harry Potter and the Half Blood Prince , var Shunpike orättfärdigt fängslade, anklagade för att vara en Dödsätare. The Knight Bus kan resa som en vanlig buss, men verkar kunna att uppnå större satser av hastighet, men resan är inte bekväm, eftersom bussen skallror och verkar vara på väg att krascha in hinder hela tiden. Dessutom gör bussen ibland plötsliga språng från plats till plats, åtföljda av stötar och smällar. Dessa springer tycks likna apparation, en annan magisk metod för transporter som normalt utförs av en enda häxa eller trollkarl. The Knight Bus är också inte kan resa under vattnet, men förmodligen kan hoppa över det att resa runt i England, Skottland och Wales.

Namnet på nattbussen är förmodligen en ordlek på Londons nattbussarna. Liksom de flesta storstadsområden löper London mindre kollektivtrafik nattetid, och stänger av tunnelbanan helt och hållet efter ett visst klockslag. För att kompensera, rutter nattbussen köra längs stora trafikleder i staden att tillhandahålla transport. Eftersom varje invånare i en stad som väntar på en buss klockan tre på morgonen vet, är någon buss en välkommen syn och chaufförerna också tenderar att köra snabbare och hänsynslöst eftersom det är mindre trafik på vägarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.