Vad är ett ymnighetshorn?

Ett ymnighetshorn är en symbol för överflöd och rikedom. Traditionellt är det representeras av en böjd get horn som svämmar över av spannmål och frukt. Moderna cornucopias ofta framställs som horn format korgar fyllda med mat, och denna symbol är ofta förknippas med skörden. Denna dekorativa enheten har en lång och antik historia, med rötter i grekisk mytologi.

Enligt legenden, guden Zeus vårdades av en get som heter Amalthea. I en version av historien, bröt den unge guden misstag av henne horn och kände mig skyldig om det, så återvände han till henne i förtrollade form och förklarade att det horn skulle fyllas med vad du vill innehavaren. Andra legender säger att Amalthea bröt hennes horn bort sig själv, fylla den med blommor och presentera det till Zeus. Grekerna anser att horn Amalthea, som de kallade det, symboliserade välstånd, eftersom det skulle kunna bli oändligt fyllas med vad du vill hjärtat. När romarna infördes begreppet, de antog den som Cornu copiae , till "ymnighetshorn", använder enheten i sina mynt, statyer och konstverk representerar överflöd. Med tiden blev skadat original latin i "överflöd" och på vägen började folk att associera symbolen för överfyllda horn med skörden, och med rikliga mängder av någonting. En intressant användning av ymnighetshorn inträffade i reklam som var avsedd att locka nybyggare till Nordamerika. Skildringar av cornucopias, böljande sädesfält, var tänkta fruktträd och andra symboler för mycket att vädja till människor som kämpar med en Hardscrabble existens. När nybyggarna anlände upptäckte många att språket och bilder på affischerna var inte precis verklighetstrogna. I slang, folk använder ibland termen "ymnighetshorn" för att beskriva en stor mängd av något, som i " det finns ett överflöd av arbetstillfällen där. "Denna symbol visas också i många säsongsarbetare visar under hösten, särskilt på marknader som lager livsmedel. Harvest parader kan också innehålla en återgivning av ymnighetshorn, packad till brädden med en varierad kost. Många företag använder enheten i deras logotyper, leker på föreningar med överflöd bland konsumenterna.

Det är inte ovanligt att se ymnighetshorn formen som antagits för presentkorgar under semestern säsong, och en del människor använda enheten som ett mittpunkten vid måltider som fira skörden. I Amerika, till exempel, är det ymnighetshorn starkt förknippad med Thanksgiving. Med tanke på den begränsade storleken på bock horn, övergången till horn format korgar är kanske inte särskilt förvånande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.