Vad är ett bibliotekskort?

Lånekortet är ett kort från ett bibliotek, så att biblioteket beskyddare kan låna en mängd olika material. Innehavare av ett lånekort kan kolla till exempel böcker, cd-skivor, videofilmer, talböcker, konst och mycket mer. Lånekort krävs ofta om en person som vill dra fördel av andra bibliotekets tjänster. Folkbiblioteken utfärda lånekort gratis till människor som bor i bibliotekets staden men kräver kunder att betala för ersättande kort.

För att få ett kort från det allmänna biblioteket, en potentiell bibliotek användare behöver för att formellt ansöka om lånekort. Biblioteket kräver en sökande kan styrka sin identitet och adress så att viktig information kontrolleras för sina syften. Identitetsbevis är ett vanligt körkort eller annan fotolegitimation. Dagens kort utfärdade av offentliga bibliotek brukar se en hel del som ett kreditkort. Varje kort har en streckkod knutet till enskilda stamkunder. När datorn läser streckkoden information, åtkomst till det ett visst bibliotek beskyddare information. Ett bibliotek kontorist kan skanna streckkoden för att kontrollera böcker ut till låntagarna, förnya böcker för en beskyddare, och granska en beskyddare konto.

Lånekort är bra att ha eftersom de ger människor möjlighet att låna material från biblioteket utan kostnad. Om en person är en korthållaren kan hon hitta de senaste bästsäljande böcker. Böcker kan bli ganska dyrt om man köper i den lokala bokhandeln, men bibliotek tillåta bibliofiler att läsa sin favorit böcker utan kostnad.

Musikälskare kan kolla in cd-skivor från många genrer. Tillgängliga musikstilar inkluderar klassisk, jazz, rock, oldies, alternative, R B, hip-hop, och mycket mer. Detta är perfekt för dem som vill lyssna på olika typer av musik utan att spendera stora summor pengar för att göra det.

Movie buffs bör också överväga att skaffa lånekort, eftersom biblioteket är en fristad för filmer av alla slag. Huruvida en person har svartvit film från Golden Age of Hollywood eller filmer storsäljande erbjuder biblioteket en mängd olika DVD-skivor och videofilmer för att passa de flesta smaker. De som regelbundet göra långa pendlar till arbete eller resa mellan länderna med bil skulle också vara bra att få lånekort. Det allmänna biblioteket har vanligtvis ett urval av talböcker för barn, tonåringar och vuxna. Talböcker är idealiska för dem som är instängda i bilen under långa perioder. Ljudböcker är också användbar för dem som vill lyssna på något intressant under arbetet, eller de som gör hushållsarbetet.

Vissa bibliotek tillåter lånekort innehavare låna konstverk och ta med den hem för ett par veckor. Människor som älskar att inreda sina hem kan få låna målningar från biblioteket eftersom det ger dem möjlighet att ständigt ändra utseendet på sina hem. Konstälskare spara pengar genom att låna konst istället för att köpa det. När en patron kollar ex med sitt lånekort kan hon hålla ex i flera veckor. När poster ska tas ut, måste hon tillbaka eller förnya material. Om objekten inte återlämnas i tid, kostnader biblioteket en liten böter för varje objekt. De böter som ökar för varje dag de förfallna objekt är checkade ut.

annat bibliotek service för dem som har lånekort inkluderar dator och allmänhetens tillgång till Internet. Personer som har ett lånekort är tillåtet att använda bibliotekets datorer för att använda olika programvaror, spel och Internetuppkoppling. Om ett bibliotek beskyddare har ingen dator hemma eller inte har Internet hemma, med hjälp av bibliotekets datorer är ett logiskt val. Många bibliotek kräva att en person har ett kort innan tillåter henne att använda sin dator lab.

är ett lånekort utfärdat av offentligt bibliotek för att ge människor förmånen att checka ut en mängd olika material. Om en person har böcker, tidningar, musik, filmer eller konstverk bör hon överväga att ansöka om ett kort för att utnyttja alla de tjänster som biblioteket har att erbjuda. När människor skaffa lånekort, får de underhållning och information gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.