Vad är en stilguide?

engelska, i likhet med många språk, det finns vissa skrivregler inte nödvändigtvis vara enhetliga i alla plattformar. Dessa variationer kallas skriver stilar . En Style Guide är en bok, manuell eller annan typ av referens som ger standard skrivregler. Så småningom, författare som regelbundet avse en viss skrift stilguide kanske bara behöver hänvisa till det i sällsynta fall. I doktrin, kommer de flesta instruktörer kräva en tre olika stilar. Dessa inkluderar AMA Style, utarbetat av American Medical Association, APA Style, utarbetat av American Psychological Association, och Chicago Style. Det finns en stilguide för varje skrift stil. Inom förlagsbranschen, Chicago Manual of Style är ofta som standard.

AMA stilguide och APA guide allmänhet bry sig om hur man ska citera källor. Detta inkluderar både parentes (i text) citat och litteraturförteckningen stil. I vissa fall kan citat vara nästan identiska. Det är dock de subtila nyanser som professorer och andra lärare ofta söker för att kontrollera att författaren är i överensstämmelse med rätt stil.

Medan dessa två stil guider ofta är mest sysslar med referenser, kan de ge viss vägledning för andra regler också. Går dock Chicago Manual of Style den mycket precisare om saker som skiljetecken användning, användning av numericals och även stavning. Även om det skulle vara svårt att se varje skiljetecken och siffror används på rätt sätt, det är författarens uppgift att göra det så nära som möjligt. En annan vanlig typ av skrift stil, som också har en mycket omfattande Style Guide är AP Style. Uppfann och rekommenderas av The Associated Press, är denna stil ofta den som används av tidningar runt om i världen. Till exempel säger att det finns tre äpplen och de äpplen väger 3 pounds båda är skrivna enligt AP Publikationshandboken trots att man använder tre preciserats och den andra använder en numerisk. AP Style Guide styr alla tal mindre än tio bör preciseras om de inte används på vissa sätt, t. ex. med mätningar, inklusive vikter.

Även författare kanske inte gillar stilen riktlinjer eftersom de kan verka betungande och kräver mer detaljerad än de flesta någonsin varsel, spelar de en viktig roll för att skapa enhetlighet inom ett brett spektrum av skribenter. Utan att enhetlighet kan det verka som om alla typer av skrivande är helt enkelt kastas på sidan på ett slumpartat sätt, med många olika författare väljer det känns bekväm på den tiden. Detta leder till trovärdighet frågor som läsare börjar att förvänta sig en viss stil, men kan inte lämnas den i alla fall.

I de flesta fall bör stil guider finnas i referens delen av en bokhandel eller ett bibliotek. Vissa kan även finnas tillgänglig som referens ark tillhandahålls av en instruktör. Vissa akademiska böcker, men kanske inte ger en fullständig referens i samma stil, kommer att ge tillräckligt med information för att ge eleverna att skriva ett papper i enlighet med instruktören förväntningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.