Vad är en romersk en klav?

Roman Nyckelroman betyder "roman med en nyckel", som egentligen inte förklara mycket på engelska om vad begreppet betyder. Mer specifikt, en roman skriven i denna stil är förmodligen fiktion som döljer lite av en hemlighet. En sådan roman kan användas som satir håna verkliga människor som politiker eller kändisar, att faktiskt fungera som en författares självbiografi eller att åtminstone delvis självbiografisk. Roman Nyckelroman kan också användas för att helt förolämpa och nedvärdera någon annans karaktär, men eftersom det är förment "fiction" författaren undviker anklagelser om förtal. Det finns exempel på den romerska Nyckelroman från tiden före tillkomsten av romanen i Europa. Det är intressant att se, till exempel, versen arbete Dante, The Divine Comedy eftersom han släpper viktigaste politiska uppgifterna på hans tid i helvetet. Ändå eftersom det är påhittade, är det egentligen förtal dessa tecken. För att förstå hela tyngden av Dantes avgifter, skulle ni förstå ganska mycket om 14th århundradet italiensk politik.

Andra exempel på roman Nyckelroman tiden före de flesta europeiska vers arbete. Några av de första romanerna som någonsin skrivits i 10 och 11-talet, japansk kudde böcker, och alldeles särskilt Lady Murasaki's Genji monogatari , em som ofta anses vara den första romanen kom att bestå skildra hovlivet och göra dra på verkliga karaktärer för inspiration. Lady Murasaki roman, åtminstone delvis, noggrant beskriver hovlivet genom romaner och berättelser om prins Genji, och många forskare har hävdat att mycket av materialet i boken är delvis självbiografisk. När den sanna europeiska roman tog först form i början 17th century, den romerska Nyckelroman var en tidig erkänd stil. Avbildad Romaner franska adeln och den franska domstolen, särskilt de av Madeleine de Scudéry. By the 18th century, var roman Nyckelroman en populär form, och författare åtminstone delvis sysselsatta satir i sina verk, oavsett att kritisera människor eller sociala institutioner. Den 1749 Henry Fielding roman, Tom Jones är rikt med satir, och kritiserar stort sett alla sociala konventionen av den engelska medelklassen, och romanen form i allmänhet. På 19th century många romaner var delvis självbiografisk. Charlotte Brontë's Jane Eyre referenser sin tid som tillbringas på en välgörenhetsorganisation skolan liknar den Jane deltar. Charles Dickens ' David Copperfield har tydliga referenser till Dickens liv. Även namnet, David Copperfield och dess initialer DC, är motsatsen till Dickens initialer, CD. Dickens arbete tar upp en intressant aspekt av den romerska à klav. Vissa romaner, men huvudsakligen baserad på författarens liv används av författaren för att ändra saker om hans /hennes liv. Dickens arbete klart det gör, med uppgifter om äktenskap med Dora, som var förebilden för den Dickens "syster-in-law, som han närt en passion, och även referenser med samma karaktär hur olycklig han var i hans eget äktenskap, som senare slutade i skilsmässa. En roman Nyckelroman inte behöver referera till den aktuella tidsperioden. Margaret Mitchell's Borta med vinden om en av de mest populära böcker som någonsin skrivits, ses av många som ett livligt skapad försvar av slaveriet. Skrivet från södra synvinkel, slås en del av Mitchells kritik hemma, särskilt de som handlar om hur nordborna ibland var rädd för, eller hade något intresse av att anställa före detta slavar och att rekonstruktiva insatser i söder var exploaterande av tidigare slavar. Men kontrasterar Mitchell detta med "Kinder, mildare" relationen mellan herre och slav, som har en viss kontroll.

Andra böcker som hör till denna genre ingår Jack Kerouac's On the Road , 1990 romanen, Primary Colors som information och satirizes Clintons presidentkampanj, och 2003 romanen Djävulen bär Prada , som referenser Vogue's chefredaktör, Anna Wintour. Roman Nyckelroman förekommer också i film och musik. Texten av rapparen Eminem, till exempel, är betydligt självbiografisk. Författaren och musik artisten Sting använder satir i sången St Augustine in Hell och platser påvar, kardinaler, advokater och musikkritiker som invånarna i Helvetet.

Ibland kan en författare förnekar att delar av en bok är självbiografisk. J. R. R. Tolkien, till exempel, hetsigt hävdade att stridsscener i Sagan om Ringen inte byggde på hans egna erfarenheter som soldat. Finns klara belägg från Tolkiens andra skriver att detta inte är fallet, men en författare kanske inte alltid inser att han eller hon har skrivit en roman à klav. Privata erfarenheter har ett sätt läcker in böcker utan författarens avsikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.