Vad är en överlägsen?

en överlägsen är ett begrepp i grammatiken som beskriver beteendet hos vissa adjektiv eller adverb som används för att antyda något är det bästa eller sämsta, eller störst eller minst. Alternativt kan ordet användas på egen hand för att beskriva något som vid dess bästa möjliga punkt. En person kan vara en överlägsen författare, sångare eller jonglör, och detta skulle innebära att personen extrema och oöverträffad skicklighet i dessa saker.

Många former av superlativ adjektiv slutar i iest eller est . Tänk dig följande exempel:
  Jag hade största glass.
  Det är fulaste hund!

superlativer är ofta högre värde versioner av ord som de flesta, i motsats till mer eller bäst i motsats till bättre. Till exempel:
  Det berg-och dalbana var mest spännande jag någonsin har ridit.
  Detta är bäst dagen i mitt liv.
Det finns vissa adverb som kan ses som superlativer också. Ord som helt, helt, helt, och många andra kan ingå i denna kategori. De kan vara lämpliga eller inte beroende på de omständigheter under vilka de används.

Även superlativ kan färglägga språk de kan också göra det ÖVERDRIVEN eller överflödiga. Ett uttalande som: Min mage var helt tom efter att flu är överflödig. Om något är tom, innebär detta att det inte har någonting i den så användningen av superlativ, förutom att färgen språk kan ifrågasättas och kanske repetitiva. Denna tendens till hyperboliska språk med superlativer måste undvikas i akademiska och många andra formella sammanhang skriva, men det kan vara bra att använda på en social medier webbplats, e-post till en vän, eller i samtal. Ett annat misstag folk kan göra med superlativer använder dem för att jämföra två istället för tre eller flera objekt. Detta inträffar särskilt när människor använder mest i stället för mer, eller bästa stället för bättre. Andra ord som kan användas för att jämföra tre saker eller mer, med er eller Ier , och est eller iest ta med exempel som lång, längre, högsta eller vacker, vackrare, vackraste . Föreställ dig att jämföra intresset för två personer. Man skulle bli vackrare, medan andra kan vara söt, men ingen person skulle vara snyggast när de jämförs tillsammans. Det skulle ta ytterligare minst en person jämförs göra superlativa vackraste lämpligt.

I de övriga definitioner som Snurra runt ordet superlativ, användning skriftligen kan vara färgglada eller ÖVERDRIVEN. Beskriver något på sin högsta nivå på prestation när den inte kan irritera vissa läsare. Till exempel säger en fem år gammal är den bästa baseballspelare i historien om tid, eller en överlägsen sångare får skrattade bort om det inte är sant, och som kan skada författare trovärdighet. Å andra sidan, superlativ som är korrekta är en härlig sätt att ge beröm eller erkännande av kompetensen hos andra.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.