Vad är en antagonist?

en antagonist är den person som arbetar mot huvudpersonen, eller huvudpersonen. Ursprunget till ordet "antagonist" är den grekiska antagonistes mening motståndare, konkurrent, eller rival. Medan antagonist är inte nödvändigtvis en skurk, en karaktär kämpar emot huvudpersonen är vanligen skildras på ett negativt sätt. Många former av underhållning utnyttja striden mellan huvudpersonen och hans eller hennes motståndare, inklusive filmer och litteratur.

Många antagonister skurkaktig och blockera huvudpersonens utveckling genom onda tomter och åtgärder. Kung Kreon i Sofokles spela Antigone , är ett klassiskt exempel på en ond antagonist. Huvudpersonen, Antigone, måste kämpa mot honom i ett försök att ge sin bror en anständig begravning. Kreon hindrar henne framgång i detta arbete genom att förklara sin bror en förrädare och decreeing att han måste vara kvar till elementen.

Ett annat exempel på en skurkaktig antagonist skulle Iago i Shakespeares drama Othello . Svartsjuk Iago tomter sätt att föra undergång Othello, till slut lyckas övertyga Othello att mörda sin egen hustru. kan denna kamp mellan "good guys" och "bad guys" också ses i filmer. Cowboy westerns, till exempel, typiskt kretsar kring en berättelse där en laglydig, anständig, modig man kämpar mot en hänsynslös, grym skurk eller gäng skurkar. I denna typ av film, huvudpersonen, ofta klädd i ljusa kläder eller enhetlig ett lag man bekämpar hinder som införts av antagonist, som vanligtvis bär svarta kläder och visas ofta i mörka skuggor att förbättra sina hotfulla handlingar . kan dock en dygdig karaktär anses vara en antagonist om han eller hon blockerar huvudpersonens framsteg på andra sätt. Ett exempel på detta skulle vara mor-dotter relationer finns i Amy Tan verk om kinesisk-amerikaner, såsom The Joy Luck Club . Mödrarna i dessa romaner och noveller ofta spärra sina döttrars progression genom berättelser, inte ont eller maniskt sätt, men i ett försök att ständigt dra dem tillbaka till kinesisk tradition och kultur.

Ett annat exempel på en antagonist som saknar onda avsikter skulle Joanna Kramer i filmen Kramer mot Kramer . Efter att ha lämnat sin familj, Joanna, spelad av Meryl Streep, återkommer i sonens liv och hotar relationen hans far, Ted Kramer-spelad av Dustin Hoffman-har etablerat med honom. Hennes intentioner är att återskapa kontakten med sin son, men hon hindrar framsteg Ted, huvudpersonen, har gjort hela filmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.