Vad är en VARDAGLIGT UTTRYCK?

En VARDAGLIGT UTTRYCK kan relatera till ord, uttryck och fraser som inte används i de flesta formella skriftliga tal, men detta kan variera. De kan också kallas slang, om de inte nödvändigtvis slang i negativ bemärkelse. Ofta är inte oartigt att säga ett VARDAGLIGT UTTRYCK. Dessa ord eller termer kan vara specifika för en region, eller falla i populär stil bygger på en mängd olika faktorer. Det finns gott om VARDAGLIGT UTTRYCK exempel i amerikanska tal. Ett sådant exempel är frasen "What's up?" Många av oss skulle förstå detta som en informell fråga som uttrycker idéer som "Hej" eller "Hur mår du?" Eller "Vad gör du?" Men du vill inte börja ett affärsbrev med frasen, eller bara ett trevligt brev till en familjemedlem. En del av problemet med en VARDAGLIGT UTTRYCK som "What's up", är att det är mycket vaga, och dess informella skulle inte vara anpassade till de flesta formella texter, om du skriver fiktion där det skulle vara meningsfullt för en karaktär att uttala en sådan fras. Du kommer att notera några VARDAGLIGT UTTRYCK typer kommer direkt från kulturellt inflytande på språket. Exempel textning har resulterat i ett antal förkortningar som är på väg in allmänt bruk. "OMG," kan förstås som "Oh My God" och du kan höra människor, särskilt yngre, uttala bokstäverna så mycket som de skulle uttala hela frasen.

medan amerikanarna kan lätt förstå vad "OMG" betyder, kanske de har mer svårt att förstå vissa vardagsuttryck som kommer från olika regioner i USA. Ibland kan en term tar sig ett namn som är knuten till region och kan inte vara lätt att känna igen någon annanstans. Dessa termer är ibland kallas regionalisms istället för vardagsuttryck. En av de mest kända exemplen är hur olika regioner i USA beskriver soda. I vissa regioner är "pop" i andra, "soda. " Ibland skapar uttal vardagligt fraser. Till exempel termen "Creek" kan vara skrivna eller talade som "Crick" i vissa delar av USA. Detta ska inte förväxlas med VARDAGLIGT UTTRYCK där personen har en "Crick i nacken. " Du kanske märker använda talspråk fraser ännu djupare om du talar amerikansk engelska och resa till någonstans som Australien, där den nya tjejen du möter är en "Nice Sheila", som kanske lämnar dig flinade som ett skott räv, med andra ord mycket nöjd. Dessutom kan du bli kallad till barnvakt ankel Biters (barn) på din resa. Kom bara ihåg att inte yabber alltför ofta (pratar mycket), och inte skite (skryta) när du möter nya människor.

Även i ditt primärt språk, sporadiskt VARDAGLIGT UTTRYCK kan vara svårt att förstå, men föreställ er hur svårt det är när man lär sig ett nytt språk. Gott om vardaglig ord och fraser kan göra nya språk frustrerade elever. Detta är särskilt fallet när ett ord som har en vardaglig innebörd har också en ordbok innebär att en helt annan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.