Vad är en Snowclone?

Snowclone är den nya cliche. Att snowclone eller inte snowclone, det är frågan. Tiden går för snowclone. Om alla dessa meningar ljud vagt bekant, det på grund av en litterär enhet kallas snowclone. Termen snowclone tros ha myntats under 2004 för att beskriva den praxis att omvandla klichéer, axiom och pop klyschor kultur i moderna analogier. Genom att ersätta några nyckelord från den ursprungliga säga, en författare kan sätta ett nytt sammanhang på ett gammalt koncept. kan en snowclone bildas helt enkelt genom att låna ett trött men känner klyscha och injicera den specifika frågan i sina grundläggande syntax. Filmen slagord "I rymden kan ingen höra dig skrika," till exempel, kan förvandlas till en företagsrelaterade snowclone: "I rymden kan ingen höra dig förhandla. " Den snowclone fungerar i sammanhanget, eftersom de två klyschor har ett gemensamt tema, inget fungerar i ett vakuum. Samma formel kan användas för att skapa andra snowclones: "I X, kan ingen höra dig Y. "

Andra populära klyschor och axiom lämpar sig väl för snowclone formation. " Rosa är det nya svarta, "ett välbekant sätt axiom, ofta förvandlas till en politisk snowclone:" Liberal är den nya moderata ", bland annat begrepp. bekanta formeln "X är den nya Y" kan användas på valfritt antal moderna idéer som har ersatt äldre. Så länge analogi är strukturellt ljud, snowclone fungerar som en form av kulturell stenografi mellan författare och läsare.

kritiker snowclone användning anser att praxis att vara en enkel lösning för professionella skribenter, som inte bör förlita sig på klichéer och klyschor att bevisa en poäng. Eftersom det finns bokstavligen tusentals bekanta fraser som kan omvandlas till en snowclone, författare förlitar sig ofta på en relevant snowclone som leder till ett icke-fiktion artikel: "Om Eskimo språk har ett hundratal olika ord för snö, varför kan inte företagsledare sätter sig på ett ord för sin nya politik för tariffer? "Att sälja eller inte sälja? Det är frågan inför villaägare i tider av skenande inflation. "

Så länge snowclone i fråga inte bringa klarhet och förtrogenhet till artikeln bör författare gärna använda den litterära enheten sparsamt. Om artikeln blir överbelastad med snowclones, eller författaren använder en oklar eller okänd snowclone, kommer strukturen i dramat kan försvagas. Om snowclone ska användas, kan det vara bäst att använda den i början eller slutet av en artikel för att ge störst effekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.