Vad är en Silva Rerum?

en Silva rerum är en speciell typ av multigenerational familj tidskrift som hölls av medlemmar av den polska adelns i 16th-18th centuries. I Polen är det Silva rerum en skriftlig tradition i sig, och utdrag ur typiska exempel har fått stor tryckas och distribueras. Förutom att vara en historisk skrift stil verkar Silva rerum även i modern litteratur, med några författare försöker återskapa utseendet av traditionella Silva rerum i sitt arbete.

Storleken på en silva rerum skulle ha varierat beroende på hur detaljerad författarna var och hur länge tidskriften hölls. De flesta skulle ha varit under 1. 000 sidor, även om några var mycket längre, och innehållet var i allmänhet ganska varierande. Långt ifrån en enkel dagbok, var en Silva rerum en komplex och mångfacetterad krönika över händelser i livet för de familjemedlemmar, hänger samman med händelser som händer i övriga världen. Förutom traditionellt formaterade tidskrift poster, en Silva rerum skulle ha haft originalkonst, kopior av handlingar, kommenterar dagens händelser, anmärkningsvärda citat och kommentarer och poster från vänner och familjemedlemmar. Silva rerum en kollektiv handling användas av alla medlemmar av familjen att registrera händelser av betydelse, och det var främst avsedda för intern rörlighet, även om några familjer gjorde offentliggöra deras ibland. Du kan också se en silva rerum kallat en familj krönika, Home Journal, eller helt enkelt "sylwa," en polsk korruption av den ursprungliga latinska "silva. " på latin, betyder "Silva rerum" skog av saker, och det är precis vad dessa böcker innehöll: ett sortiment av olika och varierande poster som kollektivt berättade historien om en familj. Förresten, det finns en tvist om uttalet av "v" på latin. Vissa personer anser att det "V" hade ett mjukt ljud, mer som ett "W", medan andra föredrar en hård "v", så man kan säga "syl-wah" eller "syl-va," beroende på din personliga smak .

Den vurm för hur sådana tidskrifter har varit en enorm välsignelse för historiker, som har kunnat bygga frodiga bilder av hur livet såg ut i Polen under perioden där dessa dagböcker hölls. Tack vare de ofta minutiösa detaljerna i dessa tidskrifter, är det möjligt att se hur mycket som hyresgästerna betalt för hyra, vad gäller kostnader för livsmedel var, och hur samhället reagerade på olika händelser och kriser, tillsammans med många andra saker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.