Vad är en Proper Noun?

Ett substantiv kan vara en person, plats, sak, enhet eller idé, men ett egennamn är ännu mer specifik. Den egennamn ger det verkliga namnet på den person, plats eller sak. Det brukar vissa ord som du alltid att kunna identifiera som ett egennamn. Länder och städer, månader, veckodagar, namn på företag eller organisationer, hederstitlar, och namn på folk eller ens husdjur är exempel på egennamn. Till skillnad från den vanliga substantiv är egennamn anges med stor bokstav i början av varje ord.

Fast det är ganska lätt att komma ihåg att vissa saker som namn på länder eller namnet på den person som kommer att inledas med en versal, finns det några gånger när folk kan glömma de använder ett egennamn. Detta är särskilt fallet när man tar upp någon som du ringer från ett vanligt substantiv. Till exempel om du hänvisar till dig mamma som "mamma" när du använder detta i skriftlig form, skulle ordet aktiveras. Detta kan vara lite svårt att förstå men faktiskt i denna mening "Mother" blir ett namn för din mamma, väldigt likt hennes namn.

Tänk dig följande exempel:
    "Jag kommer till affären med min mor. "
    "Vill du gå till affären med mig, mamma ? "

I första hand använder du termen på ett allmänt sätt, men det är ganska uppenbart att du pratar med din mamma. I det andra exemplet använder du den termen som en titel och ett namn, så att substantiv blir ett egennamn i stället för en vanlig.

Andra typer av egennamn som kan vara lite svårt att minnas inbegripa saker som namn på företag. I de flesta fall, om inte bolaget uttryckligen använder gemener start i sin rubrik, kommer många namn på företag tas upp i balansräkningen. Du bör kontrollera med ett företags webbplats om du har några tvivel angående detta. Om du säger, är "Det företaget verkligen är ansvariga" Det är inte detsamma som att säga "Google är egentligen ansvarig. " Kom bara ihåg att egennamn användning brukar innebära att du har namngett det du talar om på det mest konkreta som möjligt.

En typ av vanligt substantiv som tenderar att inte någonsin bli ett egennamn är den kategori av idéer. Så till exempel saker som "kunskap", "intelligens" "kärlek" eller "godhet" är inte egennamn, trots att de kan verka som ganska konkret. Naturligtvis en annan sak att komma ihåg är att alla substantiv, gemensamma eller korrekt , kommer att ha sin första skrivelse aktiveras om de är början ord i en mening.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.