Vad är en Penny Press?

Termen "Penny press" kan ha flera olika betydelser, inklusive det ursprungliga historiska innebörden av en viss typ av tidningar allmänt hawked på gatorna under 1800-talet. Alla dessa betydelser rotera runt öre, en liten enhet med mynt som är gemensamma för många valutor. Pennies är oftast bland de minsta enheten av valuta, och termen "Penny" ibland används för att antyda att något är billigt eller för lågt värde.

Historiskt, en penny pressen var en tabloid som lades ut för att priset på ett enda öre. Dessa tidningar började dyka upp runt den 19: e århundradet som konkurrenter om upplagor som kostar lite mer. Tidningen gjordes klassiskt med billigare material, och personalen minimerad användning av gravyrer och andra dyra funktioner för att hålla kostnaderna bottenrekord. Ursprungligen var dessa öre pressar helt enkelt tänkt att tilltala människor som var spända med sina pengar, men så småningom började fylla en viss social nisch, tack vare sina låga kostnader.

medlemmar i arbetsgruppen och lägre klasser som inte hade råd tidningar hade råd att köpa en penny press, så dessa papper började gälla social frågor av intresse för dessa grupper, med nyheter täckning där ingen fanns förut. Många penny pressar även upp politiska frågor, och de inkluderade kommentarer om nya politiska och sociala frågor. Även om dessa tidningar var billiga och ibland sensationella var de en värdefull källa till nyheter för många människor som annars skulle ha gått miste om information.

Penny pressar har i stort sett stannat vid vägen, men några små förlag hänvisa till själva som penny pressar. Dessa förlag producerar chapbooks och andra små volymer som ofta billiga och tillverkas i små upplagor, och det kan vara svårt att få publikationerna av en penny press utanför det område där den är belägen. En mängd olika författare kan transporteras med ett öre press, och press vanligtvis erbjuder tjänster postorder, ibland säljer allt från post snarare än att gå via distributörer.

People kan också hänvisa till en tidningsartikel en penny maskin som en "Penny press. " Dessa maskiner är konstruerade för att producera nyheter som görs genom att behandla ett öre efter mycket starka påtryckningar och imprinting det med en design. Favorit turistattraktioner har ofta en penny press som människor kan använda för att göra en billig souvenir, och vissa tycker om att samla tillplattad och stämplat öre från olika platser de besökt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.