Vad är en News Wire?

Du kanske har hört talas om Associated Press, Scripps-Howard eller Reuters, men vilka är dessa organisationer, egentligen? De är exempel på en nyhetsartikel tråd, eller nyheter organisation. Termen nyheter tråd kom till i dagar telegraf, när plötsligt kunde tidningar över hela landet meddela nyheter till varandra på hittills okända hastigheter! Den hänvisar till telegrafen kablar, och är fortfarande en del av tidningen fikonspråk dag. En nyhet tråd består av redaktörer och journalister som täcker berättelser för just företag. Till skillnad från en tidning, en news tråd organisation har inte sin egen produkt. Det finns inte en Associated Press tidning, till exempel. Men nästan alla tidningar världen över en medlem av Associated Press. AP, som Reuters och andra nyhetsbyråer, leveranser berättelser, fotografier och grafik till tidningar. En stor fördel för organisationer som AP är att de reportrar som täcker händelser som lokala reportrar inte kan det. De flesta tidningar hade inte råd att skicka en reporter utomlands för att täcka ett krig eller ekonomiska toppmöte, men AP har anställda över som gör just detta. För de flesta tidningar är nyheterna tråd den "officiella" källa. Ingenting är "officiell" till AP eller annat nyheter tråd plockar upp historien. är mest tidningar utrustade med antingen satellit eller Internet, och detta är hur en nyhetsartikel tråd flyttar sina berättelser. Tråden reporter täcker händelsen och skriver om det, då historien arkiveras och redigeras. Efter det är det lämnas in elektroniskt till ledamot tidningar, som kan välja att skriva ut berättelsen eller inte.

Processen fungerar även omvänt. En reporter på en lokaltidning täcker en intressant händelse och skickar det till AP, där historien plockas upp och eventuellt skickas till den nationella nyhetsbyråer. Lokala TV-stationer arbete sina nyheter på ungefär samma sätt. Eftersom en News Wire reporter arbetar för sin organisation och inte för en viss tidning, hans täckning betraktas som mer objektiv än en lokal reporter täckning.

Andra PR-företag att släppa berättelser till en sektor av befolkningen, som företag, kan bilda ett konsortium av reportern att skriva affärer berättelser om en viss bransch och skickar dem till tidningar och tv-stationer. Detta är ytterligare ett exempel på en nyhetsartikel tråd.

Tidningar och tv-stationer betala en abonnemangsavgift för att få nyheter tråd skicka dem artiklar och fotografier. Dessa berättelser täcker alla frekvenser: nyheter, ekonomi, livsstil funktioner, matlagning och så vidare. Editors är starkt beroende av nyheterna tråd för att fylla hål på en långsam dag för lokala nyheter, liksom för nationella berättelser som de annars inte tillträde. Nyheter tråd spelar en viktig roll i att hjälpa medier få nationella och internationella nyheter till sina läsare, tittare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.