Vad är en Modal verb?

En modal verb eller hjälpverb är ett verb, som ändrar ett annat verb, så att den modifierade verbet har fler avsikt i sitt uttryck. I huvudsak de modala verb uttrycker modalitet, det sätt på vilket något som sägs. Modal verb är vanlig i de flesta språk av germanskt ursprung, inklusive engelska.

Typiska modala verb på engelska uttrycklig möjlighet eller nödvändighet. Verb som kan eller kan används för att föreslå att du kanske ska göra något men har inte riktigt engagerad i verksamhet ännu. Uttalandet, jag kanske gå på bio är annorlunda än det uttalande jag gå på bio . I det första uttalandet ni uttrycker möjligheten att gå att se en film, och i det senare du uttrycker beslutat avsikten med dina insatser för att se en film. Den modala hjälpverbet kan eller i varianten kan hjälper kvalificera och ändra verbet .

Andra exempel på den modala verb på engelska kan omfatta, skall, kommer, måste, och vågar. Du skulle kunna uppge jag kommer att arbeta med någon ändring, eller använda modalitet om du var obeslutsam jag skulle gå till jobbet eller för att uttrycka vikten av att arbeta Jag måste gå till jobbet . Varje användning av en modal verb ändrar innebörden i meningen. Om du ska göra något, du uttrycker sin betydelse, men kanske lite motstånd. Om du måste göra något, du uttrycker att det är mycket viktigt. Trots att alla dessa meningar verkar liknande, påverkar modalitet och skapar nyanser. är ibland en modal verb som används på egen hand, och den modifierade verbet är underförstådd snarare än vad som anges. Tänk dig följande exempel:

Vill du dela min chokladkaka?
Jag borde inte.

Självklart, det andra talare svara betyder att han eller hon inte dela chokladkaka. Han kanske är på en strikt diet. Verbet borde , uttryckt i negativa bör inte ändras verbet aktie även om detta inte uttryckligen anges. Liknande uttalanden som jag vill, jag kunde, jag måste, jag ska, kan användas utan ytterligare ett verb, men att ytterligare verb eller åtgärder är underförstådd.

Modal verb ge struktur och mening i språket. De kan kvalificera uttalanden, uttrycker uppsåt, uttrycka behov, eller föreslå eventuella åtgärder. Som en del av den engelska och holländska och tyska, de är värdefulla för att förstå eftersom de lägger till färg och intresse för uttalanden som annars kan verka intetsägande eller oklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.