Vad är en Glottal Pulse?

Glottal puls är en term som används i studien för lingvistik att beskriva variationer i rösten kvalitet påverkas av manipulation av veck stämbanden när man talar. När det gäller mekanik, en glottal puls används en flik av vävnad i regionen stämbanden och klyftan mellan dem som är gemensamt kallade glottis . Kollektivt, alla dessa områden utgör vocal tract. Frekvensen produceras i glottal puls resultaten från vibrationer i stämbanden resonating mot struphuvudet. Detta skapar en buzz eller hum som ger en distinkt kvalitet till rösten för varje individ.

Ytterligare faktorer påverkar glottal puls mönster. Exempelvis bär andelen hastighet där glottis öppnar eller stänger en effekt. När vocal folds pressas samman, bildar de ett glottisstöt, vilket är nödvändigt för att producera ljud som bildas när uttala konsonanterna "k" eller "P. " är dock en annan glottal puls produceras när luft pressas genom passagen och filtreras av stämbanden, vilket sker samtidigt uttala bokstaven "h. "I själva verket uttalades varje vocalization resulterat i en annan ordningsföljd av händelser som påverkar passagen och filtrering av ljud från sång-tarmkanalen.

naturliga variationer i glottal puls är beroende av anatomiska skillnader mellan individer också. För en sak, gör den totala storleken på stämbanden en skillnad i omfattningen av filtrering högljudd produktioner och resonans som resultat. Längden på spännvidd mellan munnen och stämbanden är en annan strukturell faktor som bidrar till unika i sång kvalitet.

Många lingvister illustrera synskärpa av glottal puls genom att hänvisa till det som "akustiska färg" i rösten. Dock är denna tankegång också användas för att sträcka sig längre än att identifiera enskilda särskiljningsförmåga för att möjliggöra en formulering av allmänna vokala kvaliteter som delas av röst typer. Vidare innebär denna modell för derivat i glottal puls, men behåller de egenskaper som delas av liknande röst typer. Med andra ord, trots att samarbetet factoring individuella variationer i tonhöjd, reflektion, och ton, liknande sång attribut kan extrapoleras mellan talare av samma kön, till exempel. Dessa motsvarande egenskaper ofta kallas glottal puls former.

Den praktiska nyttan bakom avgöra glottal puls främst ligger i att få en förståelse för hur tal bearbetas. Förändring har dock också en ansökan i utvärdera akustik och upptäcka exakt tonhöjd. Global puls tracking förutsätter användning av avancerad datorteknik för att uppnå en digital analys av rå tal prover. Uppgifterna, som representerar glottal puls perioder mätt i kilohertz (kHz) frekvenser, kan sedan ritas i olika algoritmer för att förfina vissa variationer i tal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.